For seks uker siden begynte de å øve, kvartetten som består av elleveåringene Eline Drogen og Mats Heggen Nordsletten, Halvard Nordsletten og Huub Huijs. To av dem fra Dovre og to fra Lesjaverk.

– Jeg er glad i saksofonmusikk, og det finnes mye fint for kvartetter, forteller Huub.

Han forteller at han alltid har hatt et ønske om å spille barytonsaksofon i en kvartett.

– Som oftest er det alt-, baryton- og sopransaksofoner som fungerer sammen i en kvartett. Men i mange musikkstykker kan to altsaksofoner erstatte sopranen. Så jeg har funnet musikk som jeg har skrevet om, slik at den passer oss, forteller Huub.

HØR KVARTETTEN - video på høyre side, nederst om du leser saken på mobil

Profesjonell musiker

Nederlenderen, som nå har gjort dovring av seg, kan mer enn ølbrygging. Han forteller at han var profesjonell saksofonist over 20 år i hjemlandet. Han har utdanningen sin fra musikkonservatoriet i Amsterdam.

– Jeg spilte opptil 250 dager i året, og var med i flere forskjellige band.

Etter at han og familien flyttet til Norge og Lora, begynte han i Kjøremgrenda musikkforening fra første dag. Det var her han ble kjent med Halvard.

– Jeg har vært saksofonlærling i to år nå. Og jeg synes at vi er utrolige heldige som har han til lå lære oss, sier Halvard.

Også sønnen Mats liker instrumentet, og forteller at han og faren bruker å øve sammen. De er begge med i hvert sitt korps utenom kvartetten. Halvard i Kjøremgrenda og Mats på Lesja. Elleveåringen er den første i Lesja skolekorps som spiller saksofon. Tidligere var han elev på Lesjaskog hos Huub.

– Det tok cirka fem år fra vi flyttet til Lesja før kulturskolen hadde midler til å ansette meg, forteller han.

Dirigent

Huub dirigerer Lesja skolekorps i tillegg til aspirantene i Dovre skolekorps. Eline Drogen, som snart har fem år bak seg i korpset, ble også med i kvartetten, som eneste jente.

– Denne kvartetten er et frivillig prosjekt og har ingenting med kulturskolen å gjøre, sier Huub.

For han er det viktig å gi litt mer til de som er interessert i instrumentet. Sist helg hadde de sin første opptreden på Friheim på Lesja. Huub forteller at det gav mersmak og at de frem mot jul skal spille inne på et par butikker.

– Og så har vi en overraskelse på lur også, men den er hemmelig enda, sier han med et smil.