Den rådgivende folkeavstemningen viste at et knapt flertall av innbyggerne i Dovre kommune var positive til en sammenslåing med Lesja.

– Nå er det klart, og resultatet ble delt? – Jeg tolker det som helt motsatt. Enten er det flertall, eller er så er det mindretall. Jeg vil nå innstille for en sammenslåing, sa Fasteraune like etter at resultatene var klare.

I Dovre ble valgresultatet noe mer nyansert enn i Lesja. Flertallet av dovringene er åpne for en sammenslåing, og 50,71 prosent stemte "ja" til en ny felles kommune.

47,86 prosent stemte "nei", og 1,43 prosent stemte "vet ikke".

Valgdeltagelsen var 46,8 prosent i Dovre, en god del lavere enn i Lesja.

– Bør lytte til resultatet

20. juni møtes Dovre kommunestyre, og da skal saken behandles. Innstillingen skal diskuteres i formannskapet tirsdag.

Fasteraune vet ikke hvordan Fylkesmannen vil vurdere et ja fra innbyggerne i Dovre og et nei fra innbyggerne i Lesja.

– Det blir opp til kommunestyrene å behandle det, de er suverene. Jeg mener at et kommunestyre som har vedtatt å holde en folkeavstemning, bør lytte til resultatet, sa Fasteraune.

Under folkemøtet forrige uke utelukket ikke Hans Seierstad fra Fylkesmannen at de kunne tilråde en sammenslåing dersom den ene kommunen var for, mens den andre var imot.

– Jeg håper at vurderingene vil gå på Lesja og Dovre sammen, og ikke Nord-Gudbrandsdalen, sier Fasteraune. Han har vært tydelig på at han mener at Lesja og Dovre sammen er riktig valg, og han frykter en eventuell sammenslåing med hele Nord-Gudbrandsdalen.