I helgen var over 300 hunder samlet over to dager på Midtskog camping på Dombås. Antall publikum er usikkert, men Leif Skiaker fra Breheimen Mat forteller at fjorårets omsetning ble slått. Lørdag solgte kiosken grillmat og kaffemat godt over omsetningen for hele helgen i fjor. Inntektene går til klubbene, Jotunfjell og Fjordane Elghundklubb (JFEK) og Gudbrandsdal Elghundklubb (GEHK) som arrangerer utstillingen.

Sosialt

Skiaker tok sammen med Arild Visdal initativ til å utvide utstillingen over to dager. Det er nå over 10 år siden, og siden har utstillingen vokst. I dag er det Ola John Brækken fra GEHK og Bjørn Sæta fra JFEK som er primus motorer bak utstillingen.

– Det er blitt til en sosial møteplass for elghundfolk, sier Skiaker.

Han står med t-skjorten med skriften «grå eller jämt? Samme det, bare den jakter».

Den norske grå elghunden er rasen som dominerer på utstillingen, men i helgen har åtte ulike elghundraser som har vært representert i ringen.

Premiering til lokale hunder

Flere lokale benyttet sjansen til å prøve hundene sine i ringen, og flere fikk gode premieringer. Hans Erik Bjørnvolden med tispa Losnabakkens P-O Saga ble best i valpeklassen. Tor Ivar Hovaukholens Ask vant klassen 3-6 måneders klassen, og ble nest beste valp etter Saga.

– Det er første utstillingen hennes, så det ble en bra debut, sier Bjørnvolden.

Oppdretter til Saga, Geir Langset fra Tretten hadde flere avkom etter sine hunder i ringen, og fikk hederspremie i oppdretterklassen lørdag.

Per Erik Hjelle fikk andrepremie i championklassen med A.F Elgkronas Zorro.

Rekord

Brækken og Sæta kunne søndag formiddag fortelle at arrangementet hadde gått knirkefritt. De roser samarbeidet med campingen, og ser allerede frem til neste års utstilling. I samarbeid med Norske Elghundklubbers forbund har de årlig fokus på en rase, i år var det jämthund. Neste år står norsk grå elghund for tur.

– Det har vært mye hund hvert år, men i år var det rekord, sier Brækken.

Han og Sæta tror det er både godt rykte til utstillingen som gjør den populær, og solide premier. Blant de som stiller hundene, blir det trukket ut et kort på fritt dyr i villreinjakta, og en jakttur til Afrika.

Våpentrailer

I år tok også Børselars turen til utstillingen, og de vurderer også å komme igjen til neste år. Det er ikke første gang de besøker Nord-Gudbrandsdalen.

– Det er mye jegere her, og bra jegerkultur, sier Øyvind Løkka.

Han og kollegaen Johnny F. Andersen har hatt godt besøk og bra salg fra våpentraileren i helga. De forteller at de har vært godt mottatt tidligere, og vil gjerne komme tilbake senere.

– Vi treffer mange trivelige folk, sier de to.