Der spilte blant annet kulturprisvinner Dovre spelemannslag og rapgruppen DÅM. Mens Dovre spelemannslag holdt på, var det to syklister som skilte seg ut. I stedet for å sitte på sidelinjen, valgte dem anledningen til å ta i bruk dansefoten.

– Vi har syklet fra Hageseter turisthytte. Det var en veldig flott tur, sier Eli Randen.

Odny sier til Vigga at denne sykkelvegen blir dem ofte å bruke. Etter nummerene fra Dovre spelemannslag og dansen var ferdig, tok ordføreren ordet.

– En fin familietur

– Tanken om å bygge sykkelveg var for at folk kunne bruke den. Over Dovrefjell er det mye trafikk, men før var det ikke mulighet å bevege seg til fots eller på sykkel. Nå kan veien benyttes av syklister, og ikke bare bilister.

Tale Bengt Fasteraune, ordfører i Dovre, snakket om at det nå går an å få en fin familietur fra Hjerkinn til Dombås. Foto: Håkon Wikan

Slik åpnet ordfører Bengt Fasteraune talen sin på Furuhaugli turisthytter. Han mener det er viktig å satse på næringen som befinner seg rundt Dovre.

– En sykkeltur fra Hjerkinn til Dombås kan bli en fin familietur. Nå er vi heldige som har muligheten, sier han.

I 2005 kom idéen

Ei som har vært hovedmotorene til sykkelvegen, er Berit Fiksdahl. Hun startet med idéen om sykkelveg for tolv år siden.

– Dette har vært en utrolig flott dag. Nå skal vi glede oss over veien, sier hun.

Fiksdahl forteller at idéen om sykkelveg fikk hun i 2005, men hun var veldig i tvil om dem fikk lov til å bygge den. Det skulle altså gå tolv år før idéen ble realisert. Fiksdahl forteller mye om hjelpa som dem fikk under byggingen av sykkelvegen.

– Tusen takk til vedhohoggerne. De har gjort det gratis, men har fått veden. Sparebank 1 har vært veldig raus med oss. Jeg vil takke alle sammen som har kommet hit i dag, sier hun.

Bengt Fasteraune, ordfører i Dovre, snakket om at det nå går an å få en fin familietur fra Hjerkinn til Dombås. Foto: Håkon Wikan