​Sykehuset Innlandet ønsker å samle alle spesialiserte tjenester i ett nytt sykehus.

- Mjøssykehuset blir knutepunktet i et nettverk som deler sin faglige kompetanse med gode og velutbygde spesialisthelsetjenester helt fra pasientens hjem, via lokale tilbud, til det mest spesialiserte på Mjøssykehuset. En samling av spesialiserte fagmiljøer i Mjøssykehuset gir gode forutsetninger for å tilby godt utbygde desentraliserte spesialisthelsetjenester, sier administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Alice Beathe Andersgaard.

Andersgaard anbefaler i sin innstilling til styret å samle spesialiserte tjenester innenfor somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling i et nytt sykehus ved Mjøsbrua. Videreutvikling av lokale og prehospitale tjenester skal sørge for at sykehuset er til stede for pasienter i hele Innlandet.

Nøyaktig prosess

Sykehuset Innlandet la frem en omfattende idéfaseutredning i november 2016. Våren 2017 ble det avholdt en høringsprosess hvor 107 instanser deltok, inkludert pasientorganisasjoner, offentlige instanser, fagforeninger, politiske partier og andre. Innstillingen fra administrerende direktør bygger på en helhetlig vurdering av den faglige utredningen og høringsinstansenes innspill.– Denne løsningen legger best til rette for faglig utvikling og god pasientbehandling i fremtiden. Det er i tillegg en løsning som ivaretar mange av de innspillene som våre høringsinstanser har lagt vekt på, sier Andersgaard.