I 15 år har foreldre og FAU-representanter snakket om å gjøre utområdet på Lesja skole bedre. Nå deltar frivillige på dugnad hver lørdag for å gjøre noe med saken.

– I dag er det dugnad for montering av lekeapparat. Der driver vi med fundamentarbeid, men vi blir litt hindret av værgudene. Vi er langt på overtid i forhold til hva vi kan forvente å få til på denne årstiden, sier Jon Sneve.

Store planer

Planen er bygge klatreborg, klartepyramide og zip-line på uteområdet ved Blåsenborg skole, som er en del av Lesja skole. Byggingen skjer på frivillig basis, men midler til materialer har de blitt støttet fra sparebankstiftelsen DNB, med 250 000 kroner.

– Alle pengene som vi har fått, går til materialer til apparatene og fundamentet. All arbeidsinnsats går på dugnad, sier Sneve.

Motivert gjeng

Kathrine Holten, leder i FAU, mener dette bidrar til bedre miljø både på og utenfor skolen.

– Det er veldig viktig for skole- og utemiljøet at ungene har noe å drive med. Det er rett og slett bra for miljøet. Dette er noe FAU har tatt opp år etter år, sier hun.

Hun utdyper:

– Vi er heldig som har fått pengene, og dette gjør oss veldig motivert. Det har vært et ignorert område. Og nå som vi har fått midler og handlet inn utstyr som er på vei, må vi bare hive oss rundt med arbeidet. Derfor tøyer vi høsten litt, forklarer Holten.

Ideéne klare

Planen er at de starter med Blåsenborg skole, for deretter å jobbe seg oppover klassetrinnene.

– Dette er et langsiktig prosjekt. Vi starter med de minste klassene og jobber oss videre opp mot 10 klasse. Så vi har planer og ideér for hele området, sier Sneve.

Av maskinene som blir brukt til arbeidet, forteller Sneve at de er så heldig at det er mange bønder som har unger på skolen.

– Traktorene kommer fra frivillige foreldrer som stiller opp på dugnaden. De har jo unger på skulen alle sammen.

– Lite er gjort de siste årene

Arbeidet begynte de med forrige lørdag, men da med det praktiske arbeidet. Selve ideéne og midlene ble startet med i fjor høst. Begge mener at det er lite som er blitt gjort på skolen de siste 20 til 30 årene. Så nå sier begge at tiden var kommet for å gjøre noe.

– Uteområdet er veldig gammelt og slitent, og det er i dårlig forfatning. Det eneste som har skjedd her siden skolen ble bygd, er at det er kommet en ballbinge, og den er 15 år gammel, understreker Sneve.

Denne gjengen bruker lørdager på gjøre uteområdet på Lesja barneskole bedre. Fremst og f.v: Dag Christian Hole (FAU), Knut Olav Kalvøy (9), Erik Engen (uteseksjonen), Lasse Sønstebø, Konrad Karamon og Konrad. Foto: Håkon Wikan
Forrige lørdag stilte gravemaskinfører Ole Martin Lusæter med maskin. Han var med på dugnad uten å ta betaling, i tillegg har han ikke ungar på skolen. Foto: Privat/Kathrine Holten