I likhet med barneskoler over hele landet var også elevene på Dovre skole med og danset BlimE-dansen i dag klokka 12. BlimE-dansen er et årlig, nasjonalt tiltak for å sette fokus på inkludering. Dette skal være moro, det skal gjøres i fellesskap, og det skal være så enkelt at alle kan bli med. På Dovre skole var alle elevene fra første til sjuende klasse samlet i gymsalen, der musikken ble kjørt igang nøyaktig klokka tolv. Og enda større blir fellesskapsfølselsen når en tenker på at barn på samme alder, over hele landet, danser akkurat den samme dansen, akkurat til samme tid.

- Dette er noe alle kan gjøre sammen

Vigga tok en prat med Bjørner Torsteingard (7. klasse), Eline Drogen (6. klasse), Simen Ulsletten (5. klasse) og Nathalie Markrud Sletten (3. klasse). Alle er skjønt enige om at BlimE-dansen er et positivt tiltak, og at det virker etter hensikten. Nathalie er generelt glad i å danse. Simen og Eline opplyser at de har vært mer aktive dansere tidligere, og danser litt av og til. Bjørner danser ikke. Likevel synes han det er moro å være med på BlimE-dansen, og mener dans er en egnet aktivitet for å skape et positivt fellesskap. - Det har vært BlimE-dans hvert år så lenge jeg har gått her, sier Bjørner. - Og selv om jeg egentlig ikke er så glad i å danse, synes jeg dette er moro. Det er glad musikk, og en blir i godt humør av å danse. Også er det så enkle trinn at alle får det til, en trenger ikke være spesielt god til å danse, sier han. - Dette er noe alle kan gjøre sammen, og det er bra, mener Nathalie. Hun forteller at klassene har øvd hver for seg, så i dag var første gang alle danset sammen. Nathalie forteller at hun også har øvd mye hjemme.

Fellesskapseffekten er stor- Poenget med BlimE-dansen er å få slutt på mobbing. At alle skal få være med, sier Simen. - Det handler om å være en venn, og se alle, sier Eline. Alle fire er enige om at Dovre skole er en god skole. De har ikke opplevd noen egentlige mobbeepisoder, men forteller at det kan være litt erting og utestenging av og til. - Det er nok mer mobbing andre steder, mener Simen. - Men en kan alltid bli enda flinkere til å inkludere, sier Eline. De synes uansett dette er en viktig ting å ha fokus på, og de mener det har en effekt at hele landet gjør det sammen. - De fleste skolene legger ut video av dansen sin på nettsidene til nrk super, slik som vi gjør. Det er vel for å vise at en er med, sier Bjørner, som mener effekten blir større, jo flere som støtter opp. - Det at så mange er med på det samme, gjør nok at fokuset øker. Alle tenker litt ekstra på det å være en god venn, tror Eline.