I følge webkameraene på vigga.no, er det oppholds vest for Bjorli, mens det snør tett på Fokstugu, Hjerkinn og Dombås.

Statens vegvesen og brøytemannskap oppfordrer vegfarende for å ha gode vinterdekk på bilen, hold god avstand og tilpass farten etter forholdene. Statistikken viser at det i vinterhalvåret er flest ulykker i overgangen høst-vinter, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

- Det kan virke som om vi trenger tid på oss til å justere både fart og kjørevaner til vinterforhold, sier fungerende avdelingsdirektør Jan Nørstegård i Statens vegvesen.

De mest trafikkerte vegene brøytes først

Det er Statens vegvesen som har ansvaret for vintervedlikehold av riks- og fylkesveger. Selve jobben er det forskjellige entreprenører som utfører, i Dovre og Lesja er det Stian Brenden Maskinservice som har kontrakt med vegvesenet.

- Selv om store ressurser settes inn vil det alltid ta litt tid før alle vegstrekninger er brøytet eller strødd. Brøytemannskapene kan ikke være ”over alt” på en gang. Derfor er det svært viktig å tilpasse kjøringen etter føret slik det er der du ferdes. Og ikke glem at du kan oppleve forskjellige føreforhold selv på korte turer. Så vær på vakt, råder Jan Nørstegård.

I følge trafikkmeldingen til Statens vegvesen, var det bart, stedvis rim på vegen, -8 grader, lett bris og klart ved Grønbakken på Hjerkinn tidlig mandag morgen.

Se webkamera for området her