I søknaden om fritak opplyser hun om at årsaken er overgang til ny jobb. Hun overtar som daglig leder i Lesja Bulldozerlag AS, etter Svein Nilsplass. Storhaug von Rappe ble tilbudt jobben 30. september, lenge etter fristen for å søke fritak etter valget gikk ut. Storhaug von Rappe er fast medlem i kommunestyret, og valgt inn som nestleder i kontrollutvalget.

Storhaug von Rappe grunngir fritakssøknaden med at overgangen til daglig leder vil bli svært krevende, og vil bruke tiden sin på bedriften i et år fremover.

– Det er mange som er avhengig av at Lesja Bulldozerlag har god drift, og jeg kjenner på det ansvaret. Derfor vil jeg måtte prioritere bedriften, og kan ikke skjøtte mine politiske verv på en slik måte jeg mener jeg bør. Jeg tror det er bedre for Lesja kommune, Lesja bulldozerlag og ikke minst meg selv om jeg får fritak fra vervene mine ett år, skriver hun i søknaden som ble sendt den 22. oktober.

Foreslår avslag

Lesja kommunestyre skal behandle søknaden torsdag, og ordfører Mariann Skotte har innstilling på at Storhaug von Rappe har lovlig fritaksgrunn, men avslår søknaden.

Avslaget begrunnes i at det ikke gis avslag grunnet presedens, og en unødig stor arbeidsmengde som blir lagt på valgnemnda og store utfordringer knyttet til at kommunale styre, råd og utval skal være lovlig valgte. Ordføreren presiserer i saksfremlegget at terskelen for å gi fritak skal være høy.