I følge rådmannsvedtak hos Dovre kommune, ble den nå 23 år gamle Scania 93m solgt i september i fjor. Brannbilen fra 1992 ble byttet ut av nyere modeller i 2009-11, og ble da tatt ut av beredskap. Det siste året før salget tjenestegjorde den hos Rauma Brannvesen, i påvente av at Måndalen brannstasjon skulle få ny bil.

Kjøper av bilen er Egenes Brannteknikk AS, som ga 230 000 kroner for bilen. Firmaet livnærer seg hovedsaklig av produksjon og salg av skreddersydde brannbiler.

Agurk-nytt

Dette er kanskje en agurk-sak tenker mange, men årsaken til at Vigga likevel omtaler saken, er at vedtaket ikke ble journalført før i 19. november i år. Saksbehandler og brannsjef Åge Tøndevoldshagen har ikke noen forklaring på hvorfor dokumentet havnet på den gitte datoen, men var klar over at det var journalført en stund etter salget.

– Jeg er redd det rett og slett er slurv fra undertegnede, sier Tøndevoldshagen, og er klar på at rutinene rundt journalføring må skjerpes.

Tilbake til Vest-Agder

Brannbilen er nå tilbake til start, hos Egenes Brannteknikk i Vest-Agder som bygget bilen i sin tid. Bilen var brukt da den ble bygget om til brannbil for brannvesenet i Lesja og Dovre.

– Her går den nå som utleiebil. Vi har mange kundersom har akutte behov for utleiebil, sier Stein Egenes, daglig leder hos Egenes Brannteknikk.

Tøndevoldshagen kan i tillegg bekrefte at Måndalen brannstasjon har fått ny brannbil siden lånebilen ble solgt.