Nå blir det film av kreftsykdommen til filmskaper Killi, med datteren som regissør.

På selve 18-årsdagen til Maja fikk de tildelingen av midlene fra Extrastiftelsen. I ett år og tre måneder har Maja fotografert moren, spesielt da Anita mistet håret etter cellebehandlingen. Maja ønsker mer åpenhet rundt sykdommen, og at det ikke skal være flaut med mammaer som mister hår.

Målsetningen med filmen ”Mammas hår” er at den skal bli et ”vakkert og annerledes verktøy for å informere og sette i gang forberedelsesprosessen med å miste hår under behandling av kreft”, heter det i prosjektbeskrivelsen.

Undervisningsmateriell

Prosjektet har fått 266 000 kroner i støtte, og det skal også utvikles informasjons- og undervisningsmateriell som kan brukes sammen med filmen.

– Jeg har tenkt at det er ikke sikkert at det skal bli en film. Men nå som prosjektet har fått støtte, vet jeg at det blir film, og det er gøy for meg som filmskaper og mor, at det er Maja som er regissøren. Nå kan hun engasjere og jobbe sammen med folk som er flinke til bildebehandling og med musikk. Og da bør dette bli både en morsom og alvorlig liten film, om nettopp mammas hår, som plutselig en dag er vekk, forteller Anita.

Extrastiftelsen er frivillighetens egen stiftelse. Prosjektene spenner fra små, lokale aktiviteter ledet av ildsjeler, til forskningsprosjekter i verdensklassen. I mars 1996 inngikk ExtraStiftelsen avtale med Norsk Tipping om utvikling, drift og markedsføring av spillet. Siden lanseringen har Extra-spillet finansiert frivillige helseprosjekter over hele landet med 3,6 milliarder kroner.