Det var mange som tok turen for å teste bilene sine på glattisen på Hjerkinndammen. Etter uværet «Tor» gjorde vind og snøfokk føret noe utfordrende. Men med brøyting mellom rundene og vinden som roet seg utover dagen, var det etterhvert færre som ble stående fast i snøen i svingene.

Initiativtager Robert Sletten talte over 50 betalende ved klokken 14.30. Antall biler som kom var godt over 100 stykker. Fra nær og fjern.

Noen tok turen fra blant annet Molde, Åndalsnes, Oppdal og Kristiansund. Noen av de kjøreglade bileierne fortalte at det var mye fordi det er rimelig å kjøre på isbana på Hjerkinn.

– Vi gjør ikke dette for å tjene penger. Folk skal ha det artig, sier Sletten.

Inntjeningen går til å dekke brøyting av banen.

Sikkerhet i banen

Bilene var av alle slag, fra større firehjulstrekkere til mindre personbiler. BMW, Audi, Volvo og Opel var noen av merkene i grillene, både av nyere og eldre modeller.

Selv om en kan sladde i svinger på isbana, gjelder visse sikkerhetsregler. Maks to personer i hver bil, og alle i bilen må ha hjelm. Det er kun én kjøreretning på den nesten fire kilometer lange banen. Ellers gjelder trafikkreglene, og å ta hensyn til hverandre.

Dispensasjon fra kommunen

Sletten søkte Dovre kommune om dispensasjon fra lov om motorferdsel i utmark og på islagte vassdrag, og fikk godkjent søknaden for en ukes tid siden.

Han var svært glad for oppmøtet.

– Det ble veldig bra oppmøte. Selv om det ikke er så mange lokale, er det mange som har tatt turen fra andre steder, sier Sletten.

Når neste isbanekjøring blir, er ennå uvisst.

Dovre Bondelag stilte med mat og drikke på eget initiativ, noe de har gjort tidligere år det har vært isbanekjøring.

– Vi synes dette er et positivt tiltak, sier Gunvor Gauteplass i Bondelaget.