Publikum på Friheim fikk virkelig trimmet lattermusklene på premierekvelden fredag.

Revyen åpnet noe dystert med sangen «Santa Lucia», og teksten «Lesja er konkurs». Men det ble fort taktskifte – og Robek-statusen til Lesja ble en rød humoristisk tråd gjennom forestillingen.

Publikum tok godt i mot revyen, og latterkulene og applausen kom jevnt fra salen. Som enhver god revy inneholdt den et sleivspark hit og dit, og skråblikk på aktuelle saker. Årets siste hendelser har ikke gått revygjengen forbi, og publikum fikk møte med flere kjente fjes fra både Lesja og Dovre. Og om fjesene ikke var kjente, var det en passe mengde originale karakterer som kan skli inn i enhver bygd.

Arne Bakken sto for musikken på gitar og keyboard med "Bare Arne Band".

Ellevte gang

Årets revy har åtte deltagere på scenen, fire revydebutanter, og fire «gamle» travere. Den tradisjonelle revyen går i år for ellevte gang. Antall utøvere har variert gjennom årene, og Espen Tynnøl forklarer at de har vært færre.

– Det har variert mellom sju og tolv med på scenen, forklarer Tynnøl, som har vært fast gjenganger i revyen.

Noen gjengangere

Revyen har igjen fire forestillinger, lørdag og torsdag til lørdag neste helg. Uten å røpe for mye for de som ikke var på premieren, var noen vitsene bygget på kommunereformen, misbruk av sosiale medier, idrettsmamma Ally Idrett og litt bygdaslarv.

Maskoten Sjogg fra Ungdoms-OL tok en avstikker fra Lillehammer, og det gjorde også kollegaene «Sny» og «Snog».

Og økonomisjef, rådmann og ordfører i Lesja måtte svare for seg da Hallgeir Kvadsheim, spilt av Anna Haugstad Avdem, fra «Luksusfellen» gikk gjennom forbruket til Lesja kommune. Publikum fikk også møte flere lokalpolitikere, og noen serverings-moguler.

Karakterene leverte gode, humoristiske poeng, og noen av sang-fremføringene kan gi en gåsehud. Publikum svarte med stående applaus etter finalenummeret, etter nok en revysuksess.