Både ordfører i Lesja, Mariann Skotte (Sp), og Guri Ruste (Dovrelista) stilte spørsmålet under forhandlingsdiskusjonene. Hva skal den nye kommunen hete?

Mandag møttes formannskapene i Lesja og Dovre i forhandlingsutvalget som skal sette opp en intensjonsavtale om en felles kommune. I diskusjonen om lokasjon av ulike kommunale tjenester, ble det også spurt om navn på den nye kommunen.

– Navn har jeg en klar formening om, men det tar jeg i morgen, sa Ruste på tampen av møtet.

Andre kommuner i landet har løst navnedebatten på ulike måter, noen har for eksempel hatt konkurranser med forslag fra innbyggerne.

Skotte oppfordret til at alle i utvalget til å tenke over navneforslag, og være kreative. Det er nytt møte i forhandlingsutvalget tirsdag, da er det blant annet organiseringen av legevakt som står på planen.

Avgjøres i juni

Forhandlingsutvalget, som består av formannskapene fra Lesja og Dovre skal utforme en intensjonsavtale om en felles kommune. Denne skal være klar i mai, en måned før den rådgivende folkeavstemningen i juni. Etter avstemningen skal kommunestyrene hver for seg behandle avtalen, og om begge er enige, blir det sendt inn en felles søknad om sammenslåing.

Etter vedtak om kommunesammenslåing skal det for en avgrenset periode opprettes en fellesnemnd som skal samordne og ta seg av forberedelsen av sammenslåingsprosessen. Denne nemnda skal bestå av minst tre representanter fra hver av de respektive kommunestyrer.