I følge politiets operasjonssentral brøt brannen ut like før klokken 02.00 natt til mandag. Brannen var forårsaket av et passerende tog som bremset forbi strekningen.

Brannsjef i Lesja og Dovre brannvesen, Åge Tøndevoldshagen, forteller at det var flere branner fra Hoksvold i nord til Auravegen i sør. I Lesja sentrum, like sør for stasjonen var det mandag morgen flere svartsvidde områder.

– Dombås og Lesjaskog rykket ut med tilnærmet full mannskapsstyrke. I tillegg hadde vi god hjelp fra politi og ambulanse, forteller Tøndevoldshagen.

Fire naboer til jernbanen ble vekket, og det var drøftet evakuering, men det var ikke nødvendig mente brannsjefen. Det er ikke meldt om skader på bygninger. Jernbaneverket ble varslet, og slukkevognen kom etter hvert til Lesja.

– Det var tett nok for bebyggelsen, synes jeg. Når vi fikk oversikten, senket vi skuldrene noe, forteller Tøndevoldshagen.

Det var røykfullt i Lesja i timene slukningsarbeidet pågikk. Brannkorpset holdt på med slukkingen i 2,5-3 timer, etter slukkearbeidet var ferdig tok slukkevogna til Jernbaneverket over, og patruljerte langs linja.