Forhandlingsutvalget gikk for å beholde begge kommunenavnene, i det allerede velkjente Lesja og Dovre. Skrivemåten er ikke helt bestemt, om det blir bindestrek eller bindeord.

- Jeg er ikke sikker på at det vil gange oss, dette handler om identitet og merkenavn. Jeg mener navnet Lesja og Dovre vil være mest spiselig for både Lesja og Dovre. Vi må ha et valg som går på følelser, og ikke på fornuft, sa Oddny Garmo (Dovre Sp)

Det var et samlet forhandlingsutvalg enige i. Forslaget Snøhetta ble nevnt, men ble ikke gått videre med på grunn av at ø-en i navnet gjør det vanskelig på andre språk.

Våpen er usikkert

Kommunevåpen lar de være opp til fellesnemda å bestemme, etter en folkeavstemming. Ordfører i Lesja, Mariann Skotte, ønsker jernbanebrua ved Jora som nytt kommunevåpen.

- Bru er en god ide. Vii må ha noe som symboliserer felles historie. Og noe vi ser hva er, sa Hanne Velure (Lesja H)

- Jeg mener vi må ha noe nytt, og ikke bruke noe av det vi har, sa Liv Klara Enstad (Lesja Ap)

- Når det kommer til historisk sus, har ikke moskusen noen lang historie, mente Gry Sletta (Lesja Ap)

Moskusen er forholdsvis nyimportert ja, men den er gammel. For meg er det vanskelig å slippe moskusen. Går det an å bruke Snøhetta, spurte Garmo.

Forslaget med en herk, brukt på gamle skigarder, kom også opp. Forhandlingsutvalget ønsker at fellesnemda skal finne et kommuenvåpen som er samlende og som kan brukes i markedsføring for nye Lesja og Dovre kommune.