Spillerne teller cirka 33 til sammen, og strekker seg i alder fra 15 til midten av 30-åra. De fleste bor i Lesja, Dovre eller Sel, mens noen bor i Oslo og lenger sør i dalen.

Høyere nivå

Trener for begge lagene er Fredrik Flateng og med seg har han lagleder Tone Ødegård. Onsdag 18. april spiller de første hjemmekampen mot Faaberg 2 i fjerde divisjon. Foreløpig har det vært tre tap på tre starter, og Flateng forteller det er et høyere nivå enn i 5. divisjon.

– Tempoet er høyere. Og de har erfaring fra å ha spilt på et høyere nivå, sier treneren.

Laget i 5. divisjon har hatt en start og ett tap, og spiller kamp i kveld mot Otta på Øya stadion.

Ulikt aldersnivå

Spiller Jonas Myhren Randen (17) er enig. Han er en av de yngre på laget, og spiller både på juniorlaget og på A-laget. At det er stor forskjell i aldersnivået, ser han fordeler med.

– Jeg får utviklet meg som spiller. Det er artigere å spille med folk som er bedre enn seg selv, sier han.

Myhren Randen spiller andre året sitt på A-laget, og Flateng er trener på andre året.

Inngangsbillett

Trolig er det første gang Dombås IL har hatt to lag i divisjonene. A-laget har vært aktive i flere år, og flere av spillerne har vært med fra start. Andre har gjort comeback. De presenterer ulike mål for sesongen, og vi spør hva treneren har satt seg som mål.

– Å ikke bli sist i fjerde, og midt på tabellen i femte, sier Flateng.

På et høyere nivå fører det også med seg større utgifter. For første gang blir det billett på hjemmekampene på Myra stadion på Dombås.

– Pengene går tilbake til hele Dombås IL fotball, forklarer Flateng.

Mer utgifter

For A-laget sin del er dommerutgiftene tre-doblet. Bare i fjerdedivisjon runder laget 70 000 kroner på en sesong, da det trengs en dommer og tre linjedommere på hver kamp.

Flere inntekter er viktig for hele fotballgruppen i idrettslaget, som favner barn fra 7-8 år og eldre. Salget av sesongkortet har gått noe tregt, men det har vært som forventet. Utgiftene til A-laget er en medvirkende årsak til billettsalget.

– Og vi ser at alle andre gjør det andre steder, sier lagleder Ødegård.

Kakefest

A-laget håper på god støtte på hjemmebane, og i følge flere av spillerne som er presentert i ukens Vigga, vil de ikke gi motstanderne noen lett match.

Hva kan publikum forvente å se av dere på hjemmebane?

– Vi er en engasjert gjeng som skal gi alt, lover Myhren Randen.

– Ja, det skal gjenspeile oss, er trener Flateng enig i.

Når hjemmekampen er den 18. mai, blir det mindre kakespising på spillerne den 17.?

– Helt sikkert ikke, smiler Flateng.

Se presentasjon av alle spillerne på A-laget i ukens Vigga