Endelig har den kommet, el-sykkelen folket på Furukroken har ventet på så lenge. - Vi må få rette en stor takk til alle som har bidratt, både privatpersoner, bedrifter og entreprenører i lokalmiljøet. Vi er utrolig glade for å endelig ha sykkelen her, sier Anett Haugen ved Frivilligsentralen.

Ingen grenser, eller..

Når Vigga er på besøk stiller Anna Hestdal og Lise Haugaløkken sporty opp som prøvekaniner, til ære for fotografen. - Det er nå litt vinglete, sier Anna,mens hun prøvende setter foten oppi. Lise mener det hadde vært tryggere om sjåføren satt fremst. Men så kommer damene seg på plass i setet, og da er de enige om at de sitter fint. Sikkerhetsbelter er installert, og Anett forteller at de også har hjelmer, til sykkelen skal ut på vegen.

Sykkelen er elektrisk, og veldig lett å sykle, selv med to passasjerer, og det er nok bra, for når damene først har fått satt seg til rette, vil de ut på langtur. - Kan Vigga sende en hilsen til søstrene våre, Tora og Jenny, spør Lise?- Skriv at nå kommer vi! - Hjelpe meg, ler Anett,når det viser seg at Lises søster Jenny bor i Egersund, mens Annas søster Tora er bosatt i Danmark.

Nyttig hjelpemiddel

Men, spøk til side, alle de tre damene ser for seg at den nyanskaffede sykkelen kan være til stor hjelp og glede i hverdagen. - Det er langt, bare bort på Kiwi, vet du, særlig når en skal bære med seg varer tilbake, sier Lise. Anett forteller at noen av beboerne drømmer om en tur rundt Dombåshaugen, og at mange er flinke til å kildesortere, og kunne tenke seg å dra på miljøstasjonen selv. Nå håper hun at noen i lokalsamfunnet kan tenke seg å bidra til å oppfylle noen drømmer. - Vi trenger fortsatt frivillige knyttet til den nyopprettede Frivilligsentralen, blant annet sykkelsjåfører, sier Anett.

Trenger flere frivillige

Nødvendig opplæring vil bli gitt, og man sykler så langt og så lenge man vil. - Det er et viktig prinsipp med Frivilligsentralen, du binder deg ikke til noe, presiserer Anett.

Målet er å få til en tavle der de skriver opp oppdrag etterhvert som behov blir meldt inn, også kan de frivillige plukke etter eget ønske. I løpet av juni vil det bli en ”happening” der målet er å informere om driften, og å verve frivillige. - Vi må liksom få sparket oss selv skikkelig i gang, sier Anett, som forteller at erfaringen fra andre steder i landet er at lignende frivilligsentraler blir mer eller mindre selvgående etterhvert. Det er målet også på Dombås.