Torsdag kveld ble det gitt ny fellingsløyve på bjørnen det er funnet spor etter flere steder i Lesja. Det ble funnet spor ved Lesjaskog torsdag, og det ble søkt om, og gitt ny fellingsløyve av Fylkesmannen, gjeldende fra torsdag til mandag.

Ordfører i Lesja, Mariann Skotte, opplyser fredag formiddag om at fellingslaget jobber for å finne bjørnen. Det er foreløpig ingen spor eller observasjoner etter bjørnen fredag.

Rovviltkontakt for Statens Naturoppsyn i Oppland, Esben Bøe, forteller at det mest sannsynlig er samme bjørnen som tok en søye ved Lesja sentrum forrige uke. Bjørnen er trolig på veg vestover, og medlemmer av beitelag i Lesja og Romsdalen er varslet.

Ulv på Fokstugu

Fredag morgen var det observert ulv ved Fokstugu på Dovrefjell. Bøe forteller at det er en sikker dokumentasjon. Ulven var fotografert av Frode Nyhagen like ved E6, og lokalt fjelloppsyn fant tydelige spor på en snøfonn.

Fylkesmannen har innvilget søknaden på skadefellingsløyve på en ulv i Lesja og Dovre. Skadefellingsførsøket utføres av skadefellingslaget i Dovre, og løyven gjelder til og med mandag.

Jaktet ulv i Vågå

Det var gitt skadefellingsløyve på en ulv etter observasjoner av ulv i Vågå forrige uke. Fellingsløyven fra Fylkesmannen gjaldt Lom og Vågå, samt områdene i Sel, Dovre og Nord-Fron som ligger vest for Lågen. Tillatelsen løp ut lørdag 14. mai, uten at det ble felling.

Foto: Illustrasjonsfoto / Colourbox