Brannen ble oppdaget av lokalt brannmannskap, som ringte til Ståle Myhren i fotballgruppa. Myhren forteller at han dro i veg, og så da at bana var tent på. Vanningsanlegget på Myra ble brukt til å slukke, og brannen var også ringt inn til brannsentralen.

– Vi rykket ut med en tankbil og en brannbil. Brannbilen brukte vi til å slukke opp mot skråningen, forteller utrykningsleder Stian Berg i Lesja og Dovre brannvesen.

Tankbilen kom ikke til nytte, brannen ble i tillegg slukket ved hjelp av vanningsanlegget. Det var svært tørt gress på banen og noen vindkast. Berg forteller at det ikke var noen dramatikk. Brannen brøt ut i 17-tiden.

Det er to gutter som skal ha tent på bana. I følge politiets operasjonssentral vil lokalt politi ta kontakt med foreldrene og ta en prat med guttene.

Flyttet kamp

J16 skulle egentlig spille hjemmekamp mot Fron på Myra, men måtte flytte kampen til Snipen på Dovre. Resultatet ble 4-5 til bortelaget.

– Det er nok ikke noe problem å spille på bana, men spillerne blir skitne, sier Ståle Myhren.

5-er kamper er ikke noe problem å gjennomføre. G16 Dombås/Dovre/Lesja 1 og 2 har oppsatt kamp mot hverandre på Myra torsdag kveld. Det vil bli tatt en vurdering først på dagen om det går greit å spille på bana.

Vanningsanlegget blir satt på, da det er svært tørt på fotballbanen.