Med champagne (les : mozell) og jordbær ble det mandag denne uka behørlig feiret at elsykkelen på Furukroken har fått navn, og dermed offisielt innvies som Furusprinten.

Best av 90

Det er Anna Hestdal, beboer på Furukroken, som har kommet med forslaget, som juryen fant best av over 90 innkomne navneforslag. - Det passer bra, at det er Furukrokens egen grand old lady som har kommet på navnet til den flotte sykkelen, mente Terje Bjerke, som sto for offentliggjøringen av navnet. Anna selv var dessverre ikke tilstede og kunne ta imot premien.

- Sykkelen har allerede blitt populær, og vi er glad vi har fått flere stødige kjøyr-kare på plass, sier Linda Berntsen ved Frivilligsentralen.

Nå må vi opp med farten

Nevnte kusker synes Furusprinten er et fint navn, men mener samtidig at det legger et visst press på dem.

- Nå må vi vel sykle rasende fort, mener de.

Blant andre Ragnar, Harald Berg, og Ingolv Toven er sertifiserte kjøyr-kare til nå, og de synes det er koselig å bidra til at folk kommer seg ut og rundt.

De tilbyr prøvetur rett etter den offisielle åpningen, og Else Askjellerud og Odd Raanaa kaster seg med. Else har et ærend på butikken, og Odd tilbyr seg som en ekte gentlemann å følge henne. - Etterpå er det kanskje noen som vil ha skyss ned i Moskushallen for å stemme, tilbyr Harald Berg.