Nord-Gudbrandsal Næringsforening og Midt-Gudbrandsal Næringsforening samarbeider om å arrangere Gudbrandsdalskonferansen den 18. oktober. Næringsminister Monica Mæland (H) og stortingspresidenten Olemic Thommesen (H) tar i den anledning turen til dalen.

– Vi hadde et bra møte med ministeren på Lillehammer i fjor, men vi ville ha noe som dekket Nord-Gudbrandsdalen, sier leder for Nord-Gudbrandsdal næringsforening, Trygve Groven Vaal.

– Må benytte sjansen

Han ønsker innspill til tema, og om det er noen bedrifter som vil ha besøk av Mæland.

– Bedriftene her må benytte sjansen hvis det er noe de vil ta opp, eller ha besøk, oppfordrer Groven Vaal.

Groven Vaal vil at konferansen skal være en møteplass mellom det private næringsliv og politikere, og håper det vil gi bedre samspill mellom politikere og næringsliv.

– Vi ønsker å oppnå en økt forståelse for at næringslivet og politikere må arbeide sammen for å styrke Gudbrandsalen, sier Groven Vaal.

Han vil at konferansen skal sette Gudbrandsdalen mer på kartet.

– Begge næringsforeningene har over 300 medlemsbedrifter, og dekker alle bransjer, sier han.

Endelig program og sted er ikke spikret ennå. Groven Vaal roser politiker Hanne Velure (H) fra Lesja for å få på plass besøket av topp-politikerne.

Bredden og utfordringene

Velure ble kontaktet av Groven Vaal, og hjalp til med å få på plass en dato for besøket.

– Regjeringen er opptatt av å komme ut, og det er kjempeviktig at politikerne kommer seg rundt og ser med egne øyne. Det er nok å ta tak i her. Vi må velge ut noe vi skal satse på i programmet, men og få vist frem bredden og utfordringene, sier Velure.

Monica Mæland var invitert til Gudbrandsdalen i fjor, da besøkte hun Lillehammer. Hun har ikke vært på offisielt besøk i Nord-Gudbrandsdalen tidligere.

Stortingspresident Olemic Thommesen var med inn i skytefeltet på Hjerkinn i fjor sommer. I oktober tar han igjen turen til dalstrøket.
Leder for Nord-Gudbrandsdal næringsforening, Trygve Groven Vaal. Foto: Arkiv