Integrerings- og mangfoldsdirektoratet deler ut midler til åtte lag og organisasjoner i Oppland, for å gjennomføre integreringstiltak for beboere i asylmottak i fylket.

– Frivilligheten kan spille en viktig rolle for å skape kontakt mellom lokalsamfunn og beboere i asylmottak. Med tiltakene vi støtter her vil ventetiden i asylmottak utnyttes godt og flyktningene forberedes til bosetting i kommunene, sier sier Lisbeth Dalin, assisterende regiondirektør i IMDi Indre Øst i en pressemelding.

Stortinget bevilget 29,5 mill. kroner til tilskuddsordning for integreringsprosjekter i asylmottak i regi av frivillige organisasjoner. IMDi mottok tilsammen 173 søknader med en søknadssum på 72,8 millioner kroner. 103 prosjekter har fått støtte.

– IMDi har oppfordret flere av organisasjonene til et samarbeid om aktiviteter for beboere på de samme mottakene. Det er nyttig for framtidige innbyggere i en kommune å få erfaring med frivillig innsats, uansett hvilken kommune de blir bosatt i, Dalin.

Disse får tilskudd i Oppland:

Folkeakademiet Østre Toten får kr 400 000Oppland Røde Kors får kr 110 000Gjøvik Frivilligsentral får kr 100 000Pillarguri Badmingtonklubb får kr 80 000Dovreskogen I.L. får kr 50 000Vestre Toten Handicapidrettslag får kr 50 000Ringebu Fåvang Fotballklubb får kr 5 000 Skogbrukets Kursinstitutt får kr 850 000 for tiltak i Oppland og HedmarkFrivilligheten viktig for integrering

Det er Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) som deler ut midlene til de åtte frivillige organisasjonene.

Stortinget bevilget 29,5 mill. kroner til tilskuddsordning for integreringsprosjekter i asylmottak i regi av frivillige organisasjoner. IMDi mottok tilsammen 173 søknader med en søknadssum på 72,8 millioner kroner. 103 prosjekter har fått støtte. Prosjektene som har fått innvilget støtte har både geografisk spredning og spredning i type tiltak.