Sommeren er høysesong for skiferprodusenten. Og i år har det vært spesielt bra salg.

Godt salg

Så langt i år ligger bedriften på Dovre over 30 prosent foran budsjettet.

– Det var nesten bra vi ikke fikk anbudet på levering til nasjonalmuseet. Det hadde blitt travelt, spøker daglig leder Bjørnar Tho.

Dovreskifer og Naturstein Montering leverte nylig anbud på storleveransen til Nasjonalmuseet, men i siste runde var det Hoffmann Naturstein/Oppdal Sten som til slutt fikk anbudet.

Med en begrenset sesong i Hellberget, ble det tatt ut ekstra skifer i fjor for å sikre en eventuell leveranse. Skiferen går ikke ut på dato om den blir liggende en stund, men det har ikke manglet på leveranser.

Nettverk

Tho forteller at de ikke har levert flere like store anbud, men har mange tilbudsforespørsler ute, på flere spennende prosjekt. Årsaken til at salget har vært så bra i år, tror han er ulike grunner.

– Vi har fått et navn, og vi har vært mer aktive på å gi tilbud. Vi leverer kvalitet, og det er med på å trigge mer kjøp, sier Tho, som mener firmaet begynner å få et godt nettverk.

Økte staben

Tidligere i år økte de staben med en person i full stilling, og en person på deltid. Nå teller firmaet 6,2 årsverk pluss sesongarbeidere. Dovreskifer har nylig investert i ny gravemaskin til skiferbruddet i Hellberget, og en ny steinsaks for produksjon av håndstein til tørrmuring. Fremover blir det en vurdering på om firmaet trenger mer folk, men de vil være bevisste på å ikke ta i for mye. Det er roligere vinterstid, men da kan det være mulig å produsere opp lager til sommeren.

– Vi ser at det er potensiale for større drift, men det krever litt forarbeid. Og vi må finne ut hvilket nivå vi skal legge oss på, forklarer Tho.

Firmaet eies av brødrene Kjell Ivar og Helge Inge Holen fra Otta. Etter flere år hos Minera Skifer startet de eget firma, og kjøpte lokalene på Dovre i 2012.

Skiferbruddet i Hellberget er Norges høystliggende brudd på 1350 meter over havet.