Forrige uke ble denne jakt- og fiskebua ved Einøvlingsvatnet på Dovrefjell lagt ut for salg. Bruksarealet er på 24,3 kvadratmeter, som inkluderer båtnaust ved det idylliske fjellvatnet. Selve bua har et bruttoareal på 12,5 kvadratmeter, og med prisantydningen kan det gi en kvadratmeterpris på over 80 000 kroner for bua.

Stor interesse

Bua står på punktfeste, og ligger innenfor grensene til det tidligere skytefeltet til Forsvaret. Det er satt i gang en verneplanprosess for tidligere Hjerkinn skytefelt, og salget av bua er en sjelden mulighet. Eiendomsmegler Erlend Sørlie i Advokatene Sem & Johnsen Eiendomsmegling i Oslo står for salget, og merker stor interesse for den lille bua på Dovrefjell.

– Det har vært veldig stor interesse. I helga var det to personer på visning, og jeg har 30-40 interesserte som har kontaktet meg, sier Sørlie.

Annonsen ble publisert forrige onsdag, for snart en uke siden. Det er selger som holder visningen, bua ligger 2,5-3 timers gange fra Hjerkinn. Sørlie forteller at interessen er over all forventning, og at noen har ventet 10-15 år på en slik mulighet.

Lite sammenligningsgrunnlag

Bua ligger på 1394 meter over havet, og har tre andre jakt- og fiskebuer som naboer ved Einøvlingsvatnet.

– Det var vanskelig å si en eksakt pris, det er lite sammenligningsgrunnlag. Noen synes det er dyrt, andre kunne betalt mer, sier Sørlie.

Det gjenstår en helg med visning, og Sørlie regner med å få solgt eiendommen i løpet av august.