Med 25 på reserveliste hos Dovre fjellstyre kan Kari Svendsgard fortelle at alle innenbygdsboende som har søkt, har fått tilbud om jakt.

Siste trening

– Det er observert mye rein i fjellene rundt Grimsdalen den senere tiden, forteller Svendsgard.

På Dovrefjell er det observert en del reinsdyr nord i områdene, i områdene rundt Åmotsdalen. Det har vært mye nord-vestlig vind siste tiden.

Torsdag arrangerer Dovre fjellstyre reinsfeltskyting ved Antonhuset i Grimsdalen, der jegere kan legge inn en siste trening før jakta på tre ukjente avstander.

– Innenbygds jegere har mulighet til å vinne et kort på fritt dyr under 50 kilo, forteller Svendsgard.

Meldt godt vær

For de som er bekymret for været den første uka i jakta, ser godværet ut til å holde seg. Onsdag viste langtidsvarselet for Snøheim, Grimsdalen, Lordalen og Dalsida plussgrader, noe regn søndag, ellers sol med noe skydekke.

Spredte flokker

Tommy Sønsterud i Lesja fjellstyre forteller at observasjoner viser at dyrene i Reinheimen er ganske spredt, noe de bruker å være.

– Det er en del bukk på Kjølen og i Skjervedalen. Fostringsflokker går i Lordalen mot Skjåk grensa, og nord for Lordalen mot Grøndalen, forteller Sønsterud.

I Snøhetta Vest er dyrene også spredt, og Sønsterud mener hovedtyngden av dyr er i Stordalen, men at det også er rein i Lesja.

– I Snøhetta Øst er bukkene som vanlig spredt i de høytliggende områdene. Hovedtyngden av fostringsdyra er nok vest i områdene ved Åmotsdalen og i Sunndal, sier Sønsterud.

Ut i fra værmeldinga vil vinden dreie sør og øst ved jaktstart, noe Sønsterud tror vil være en fordel for jegere i Lesja og Dovre i Snøhetta.

– For Reinheimen så vil det fort minke på dyr i Lesja, sier Sønsterud.