For Dovre ungdomsskole og Nord-Gudbrandsdal Videregående skole avdeling Dombås er det nytt skolebygg. De to skolene deler nå samme bygning, men skolene skal være adskilt ved at ungdomsskolen har uteområdet ovenfor skolen, og videregående har nedenfor. Noen klasserom og gymsal benyttes av begge skolene, og kantina er felles.

Nesten ferdig

Mandag morgen ønsket avdelingsleder for Dombås, Dirk Wolf, og rektor for Nord-Gudbrandsdal Videregående skole, Kristin Undseth, velkommen. Klasserommene og kontorene for lærerne er så og si ferdige, men noe gjenstår før bygget er helt klart. Kantina er ikke klar ennå, og elever og lærere må belage seg på nistepakke minst en ukes tid til. Hovedinngangen til VGS-avdelingen nede er ikke tatt i bruk ennå.

Wolf forteller at flyttingen fra Hjerleid startet etter jul.

– Det har vært hektisk siste tiden. De fleste ansatte var med fra 1. august, det har vært flere uker med flytting, sier Wolf.

VG3-elevene Kaisa Heidsve ønsket velkommen med tale, og Margit Hågå spilte melodien "rimelig frisk" på torader.

– Det er veldig bra at vi får gå her og bo hjemme. Det er mange som har jobbet hardt for skolen her, sa Heidsve til sine medelever.

Åpen dag

Rektor for ungdomsskolen, Magne Vorkinn, forteller at det var mange elever som var ekstra spente på den nye skolen. Ungdomsskolen er renovrert og oppgradert, og det er nytt uteområde. Alt var klart for ungdomsskoleelevene, bortsett fra kantina.

– Vi er veldig glade for oppgraderingen, det fremstår som en ny skole. Og vi gleder oss til å samarbeide med vgs, sa Vorkinn.

Fredag 26. august blir det snorklipp og høytidelig åpning, og åpen dag for alle som vil se det nye skolebygget.