Serien som produseres av TV Inter for TV2 spilles i hovedsak inn på Valbjør gard i Vågå, men en del av serien skal spilles inn på Dombås skiarena.

Produsent Ole Kristiansen forteller at det blir samme opplegg som forrige sesong, med seks norske idrettsutøvere. I løpet av TV-serien skal de snakke om hva som ligger bak medaljene i idrettskarrierene sine, og teste idrettene til hverandre.

– Alle har lange idrettskarrierer bak seg. Det er et prateprogram, men med lyst og lek og konkurranser, sier Kristiansen.

– Kort veg og flott natur

Siden en av idrettsutøverne er skiskytter, lette produksjonsteamet etter et egnet sted å teste sporten på. Serien spilles inn fra august og utover, og med dårlig snødekke blir det rulleski som skal testes.

– Dombås var nærmeste anlegget etter det vi kunne finne ut av. Det har ferdig standplass, og har hatt store arrangement før. Og så er det kort veg dit og flott natur i området, sier Kristiansen.

Med base i Vågå kommer TV Inter til å filme fra flere steder i Nord-Gudbrandsdalen til serien.

Vil ha publikum

Innspillingen på Dombås skiarena skal skje torsdag 1. september, og produsenten håper det kommer mye publikum som kan heie på utøverne.

– Det blir nok moro å se på, sier Kristiansen.

– For deltagerne hadde det vært hyggelig at så mange som mulig dukket opp for å heie på dem, og for å oppleve noen av våre største idrettshelter på nært hold. Vi håper derfor at så mange som mulig legger turen til rulleskianlegget på Dombås. Starttidspunktet for konkurransen er ca 13.30, opplyser Unn Grethe Berget, kommunikasjonsrådgiver TV 2.

Hemmelig skiskytter

Det blir en uhøytidelig skiskytterkonkurranse under kyndig veiledning av skiskytteren som er med i programmet. Hvilke utøvere som er med, er derimot hemmelig til det nærmer seg sending av programserien.

– Jeg kan si at det ikke er Tora Berger eller broren, sier Kristiansen når vi spør om han kan røpe hvem det er.

Langrenn- og skiskyttergruppa i Dombås IL hjelper til med det praktiske under innspillingen.

– Det er ivrige folk. Skiskyttergruppa stiller opp med alt vi trenger. Det er veldig bra, roser produsenten.