Almås og Løken har begge opplevd dramatiske hendelser som har snudd opp-ned på livene sine. Mandag 19. september deler de sine historier i Lesja Kulturhus.

Dramatiske livshendelser

Med foredraget "Når livet endres" forteller de sine historier. Da Simen Almås var bare 13 år da livet ble snudd på hodet etter han ble livstruende brannskadd i en eksplosjonsulykke. Til tross for dårlige odds, overlevde han en omfattende brannskade. Veien tilbake til hverdagen ble tøff, og Simen begynte etter mange motbakker med "riktig tankesett". I 2011 dro han på sommerleir til Utøya, og er en av de som overlevde tragedien der.

Marius Løken overlevde det mye omtalte Halloween-drapet i Oslo høsten 2011. Han ble nær drept av sin beste venn, men overlevde på mirakuløst vis. Da han våknet etter 11 dager i koma, hadde han blitt påført 20 livstruende knivstikk.

De største utfordringene for Marius startet i tiden etter hendelsen. Det ble en berg og dalbane hvor Marius virkelig måtte brette opp ermene for å ta tilbake kontrollen over eget liv. De verktøyene og refleksjonene han da etablerte deler han nå med andre. Dette er verktøy som er relevante enten man har opplevd motgang eller ikke.

– Til tross for en alvorlig historie, vil publikum oppleve både smil og latter, skriver Simen i en pressemelding.