Telenor har inngått avtale om bredbåndsutbygging med seks kommuner i Nord-Gudbrandsdalen, og vil bygge fibernett til rundt 1100 husstander i regionen. I tillegg pågår oppgradering fra 2G til 4G i mobilnettet i området, skriver Telenor i en pressemelding.

Prosjektet er et samarbeid mellom Telenor og kommunene Dovre, Lesja, Lom, Sel, Skjåk og Vågå. Over 1000 husstander, fritidsboliger og bedrifter vil få tmulighet til å koble seg på fibernett, og utbyggingen vil bli utført i 2017/18.

Tilskudd til nye områder

Kommunene har fått 15 millioner i tilskudd fra  Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til utbyggingen. I tillegg investerer Telenor mer enn tilskuddssummen i dette store prosjektet.

– Erfaringer viser at kommuner med god infrastruktur på breiband blir mer attraktive å bo i og gir grobunn for nye arbeidsplasser. Innbyggerne i vår region ønsker også å ha muligheter til å ta del i det moderne digitale livet, og regionrådet vil fortsette å søke offentlige midler som kan bidra til et godt breibandtilbud. Den regionale søknaden prioriterte ett nytt utbyggingsområde i hver kommune og  arbeidet er i nå oppstartsfasen, sier regionsjef i Nord-Gudbrandsdalen, Ole Aasaaren.

Telenor skal bygge et fibernett i områdene Nedre Heidal i Sel, Joramo i Lesja, Nordherad i Vågå og Bøverdalen i Lom. I Dovre vil området mellom Stuen og Tofte få fiberleveranse, og det samme gjelder strekningen fra Skjåk til Dønfoss.