SVEIN HALVOR MOE

Dombås-gutten gikk nemlig inn til annenplass og sølvmedalje på søndagens jaktstart i norgesmesterskap i rulleskiskyting. Dagen før ble han nummer fem på sprinten som dannet grunnlaget for jaktstarten.

Spennende med stående

Kristoffer fikk de svarene han ønsket seg i Sogn. Først og fremst i form av at kroppen spilte på lag selv om det har blitt mye trening i høst. Han og de andre NTG-elevene har ikke trappet ned på treningsmengdene selv om det var et norgesmesterskap i sikte. De prioriterer å legge et bra grunnlag.

– Det største spenningsmomentet var hvordan jeg ville takle ståendeskytingen. Frem til nå har jeg bare skutt liggende. Fra og med denne sesongen er det like mange stående som liggendeserier. Jeg føler at jeg har fått bra tak på stående selv om jeg nok fortsatt er mest komfortabel når det skytes liggende, sa Kristoffer da han ble spurt om å oppsummere helgas innsats.

16-åringen konkluderte med at det gikk hakket bedre enn forventet ettersom han sikret seg karrierens første NM-medalje. Det kan fort bli flere på NTG-eleven.

Har ambisjoner

Kristoffer Sverdrup har nemlig ambisjoner om å markere seg også i fortsettelsen. Han har ambisjoner som skiskytter, og trengte ikke lang betenkningstid da han fikk tilbud om skoleplass på Norges Toppidrettsgymnas. Det var førsteønsket til Sverdrup, som er en av flere lokale skiskyttere som har base på Lillehammer

– Jeg fikk også bra oppfølging da jeg bodde hjemme. Men jeg har allikevel fått en bedre treningshverdag etter at jeg ble en del av NTG-systemet. Det har sammenheng med at jeg nesten daglig får muligheten til å trene sammen med noen av landets beste skiskyttere. Det er også et stort pluss at jeg får trene i skoletiden og ikke minst sammen med flere av de beste i landet, sier Kristoffer.

Han har ikke planer om å være med på flere rulleskikonkurranser i høst. Hovedfokuset blir å få trent bra.

– Hvor mye sterkere er du nå sammenlignet med i fjor på samme tidspunkt? – Det er vanskelig å sammenligne så lenge vi ikke har gått renn. Men jeg vil tro at jeg jevnt over er bedre på alle områder. Både fordi jeg har blitt ett år eldre og har langt flere treningstimer i kroppen. Helgas prestasjoner tyder også på at jeg har tatt steg, sa Kristoffer.

Seieren i Liatopp-sprinten og fjerdeplassen i Young Star-finalen var de prestasjonene han var mest tilfreds det siste året i rekruttklassen.

Juni inn til sølv

Kristoffer Sverdrup var på langt nær den eneste lokale skiskytteren som kunne reise heim fra norgesmesterskapet i Vik med medalje eller gode plasseringer. Juni Arnekleiv var en annen Dombås-skiskytter som hentet frem sitt beste i norgesmesterskapet i rulleskiskyting. 17-åringen var ikke helt fornøyd med sprintprestasjonen på lørdag. Niendeplass var litt under pari for skiskyttertalentet som revansjerte seg til gangs på søndag.

Det var nemlig bare en av løperne som lå foran henne som klarte å holde unna. Dermed ble det en flott annenplass og sølvmedalje på NTG-eleven som nesten har for vane å hevde seg i store nasjonale renn.

Jo Brøste Nørstegård gikk også gode løp. Det ble åttende og niendeplass på han i 18-årsklassen. Henrik Sverdrup gikk bare en av dagene ettersom det gikk tungt på sprinten.