For tre år siden var Supervention den første ski-/ og brettfilmen som hadde blitt laget for et kinopublikum. 40 000 personer så filmen, og nå ligger straks en ny og spennende versjon klar for kinolerretet.

– Stort å være med

– Jeg synes den første filmen var bra, og det er stort for meg å få være med i den andre, sier Marcus.

Selv skal han være med på premieren i Oslo sammen med de andre som har deltatt i filmen.

Kinosjef Ove Vadet, som også er sjef for skiheisen, håper at filmen kan vises to ganger på Dombås denne helga. Han synes det er flott at en lokal stjerne er med i en så stor film.

– Det er ikke så ofte det skjer. Det nærmeste jeg kan huske er når Trolljegeren ble vist, med scener fra Jetta kafeteria, he-he. Det at Marcus er med er jo enormt. Jeg regner med at det er mange som kommer denne gangen både av unge og voksne, sier han.

Stjernespekket

I tillegg til Kleveland deltar blant andre legendene Aksel Lund Svindal, Terje Håkonsen, Ståle Sandbech og Tiril Sjåstad Christiansen.

Field Productions AS står bak dokumentarfilmen som følger en gruppe av verdens mest talentfulle ski- og snowboardutøvere på en intens reise gjennom eksotiske steder rundt omkring i verden. Filmingen har foregått i Alaska, Lofoten, Jotunheimen, Lillehammer, Nordvestlandet og Japan, og har kinopremiere over hele landet 28. oktober. Filmen lover spektakulære scener med flott natur og dristige stunt.

I april dro Marcus og flere andre stjerner til Glomfjord sør for Bodø for å filme.

– Vi tok stolheis og scooter videre til toppen der de hadde bygd et stort hopp for anledningen, forteller Marcus.

Både Tiril Sjåstad Christiansen, Øystein Bråten, PK Hunder, Jesper Träder, Alexander Østreng og Ståle Sandbech ble filmet fra lufta i naturskjønne omgivelser.

– Jeg har sett klippene og det ser helt sjukt ut. Hoppet var på toppen og jeg ble filmet fra helikopter med en helt rå bakgrunn, sier Marcus.

Han er selv et forbilde for mange og en stor stjerne ute i verden, men hvem synes han selv er den største stjernen i filmen?

– Jeg synes alle som er med i filmen er store, sier Marcus, og vil ikke trekke frem én spesiell.

Han har hatt god kontakt med filmselskapet også før han ble spurt om å være med.

– Jeg gleder meg i alle fall til å se filmen selv, sier han.

Travle tider

For tiden har ikke 17-åringen tid til å gå på skolen. Med cirka 180 reisedøgn mellom august og april sier det seg selv at det er vanskelig å studere ved siden av.

– Jeg tenker på å ta noen fag, men jeg avventer til neste år. Det er godt å slippe å tenke på å lese når jeg er ute og reiser. En blir fort hengende etter, sier han.

Og travelt er det. I neste måned skal han være med landslaget i ti dager på trening i Sveits før han drar hjem en snartur, for så å dra til Østerrike i ti nye dager. Planene som er spikret etter det, er å dra til Air & Style Kina i slutten av november og fra der direkte til USA før han kan reise hjem til jul. Etter det er det å vente og se om invitasjon til X-Games i Aspen og kanskje i Hafjell kommer. Noe som antagelig er i boks allerede.

– Og så er det Air & Style i Innsbruck og Los Angeles, sier han.

Tidlig åpning

– Vi håper å få få åpnet bakken uti desember en gang, og vi prioriterer å legge snø på Frøysa og i parken, sier Ove.

Marcus forteller at de på lands- laget snakket om det da de var i Australia og konkurrerte i august.

– Det er sjelden at det er bra parker å kjøre på i desember. Og hvis det blir bra på Dombås kan kanskje hele landslaget komme hit og kjøre, sier han.

De to vil fremheve den store dugnadsinnsatsen for skianlegget, der både foreldre og utøvere har lagt ned mange arbeidstimer.

Marcus Kleveland i lufta over Glomfjord under innspillingen til Supervention II. Foto: Michael Berglund
Marcus Kleveland og sjef for skiheisen på Dombås, Ove Vadet, håper på en tidlig vinteråpning. Foto: Anne Marie Aa