Lesekonkurransen som blir holdt av bibliotekene i Nord-Gudbrandsdalen ble i år arrangert for niende gang. Alle mellom seks og 15 år kan være med på konkurransen, og alle som har lest minst fem bøker får levere skjema og er med i trekningen av flotte premier. For hvert skjema som leveres, får deltagerne et plastarmbånd med ulike dialektuttrykk på.

Hovedpremie til Lesja

I år gikk en av hovedpremiene, en iPad, til Lesja. Det var Nils Johan B. Nordsletten fra Lesjaskog som ble den heldige vinneren av hovedpremien.

– Jeg har lest over 10 bøker i sommer, kunne den glade vinneren fortelle.

Det blir delt ut to iPader til vinnere i to ulike kommuner hvert år.

Sommer+Bok ble avsluttet med fest for deltagerne i alle bibliotekene denne uka. Forsker Frederic fra Vitensenteret i Trondheim var på turné hos bibliotekene, og holdt et forrykende show for barna.

Flere premier

Det ble trukket flere premier blant deltagerne. I Dovre var det Iver Ringen, Anna Natalie Gipling Bonsaksen og Emilie Brenden som fikk hver sin premie.

I Dovre var det 38 deltagere som leste 590 bøker til sammen.

I Lesja var det 62 deltagere, som leste 775 bøker til sammen. Live Thorsplass, Åshild Ekren og Jørgen Torstad vant hvert sitt gavekort av de unge leserhestene på Lesja.

Samlet for Lesja og Dovre har barn og ungdom lest 1365 bøker i konkurransen Sommer+Bok.

Økning i antall deltagere

Totalt var det 5555 leste bøker blant alle deltagerne i Nord-Gudbrandsdalen, og det var 1111 innleverte skjema. Både i Dovre og Lesja var det økning i antall deltagere fra tidligere.

– Det er veldig bra, sier biblioteksjef i Lesja, Ann Kristin Leirmo.

Les mer i neste ukes Vigga