Samtlige i avgangskullet på Nord-Gudbrandsdal videregående skole avdeling Dombås var kledt i noe rosa onsdag. De fikk også med seg mange av de andre elevene på det fargerike stuntet.

– Vi ville at hele skolen skal gå i rosa, og har oppfordret alle til å kle seg i noe rosa, forteller tre fra russeklassa, Gabriela Avagian, Vilde Sillibakken og Live Ødegård.

Muffins og film

Til matfri hadde de laget rosa muffins som de spanderte på alle, og viste filmer i auditoriet som Brystkreftforeningen har laget til årets aksjon. Det var ingen innsamling til Rosa sløyfe-aksjonen, men russen har årlig innsamling til Kreftforeningen i mars.

– Vi gjør stuntet i dag for å oppfordre flere til å bli med å være bøssebærere, for vi er en liten klasse i år, forklarer Live.

Det er flere kvinner enn menn som blir rammet av brystkreft, og jentene forteller at de har reflektert over den alvorlige sykdommen.

– Det kan være en større sjanse for å få det i og med at vi er jenter, sier Live.

– Og de aller fleste kjenner noen som har hatt kreft, sier de tre.

Tre fra russekullet: PR-ansvarlige og redaktører Gabriela Avagian (t.v.) og Vilde Sillibakken (t.h.) og terrorsjef og økonomiansvarlig Live Ødegård.