Onsdag kveld gikk et enstemmig styre i Dovre husflidslag inn for at de aksepterer Oppland fylkeskommunes tilbud om å leie lokaler i tredje etasje i treverkstedbygningen.

Det blir flyttesjau på laget, men de får et vel 90 kvadratmeter stort lokale, med plass til vever og utstyr.

– Selv om vi i utgangspunktet hadde håpet å få beholde kjellerlokalet, er det veldig lyst og fint lokale dit vi kommer. Det er et fint lokale for å drive med smått og stort, sier leder for huslfidslaget, Vivi Hansen Grothe.

To muligheter

Husflidslaget fikk oppsigelse av leiekontrakten av Oppland fylkeskommune, da de vil selge bygget, og gjør det klart for salg. Husflidslaget fikk tilbud fra Dovre samfunnshus og, men der var det ikke like god plass til lagring av utstyr.

Hansen Grothe forteller at de også har forhørt seg med Dovre kommune om de hadde lagerplass om de leide på samfunnshuset, noe det ikke var. Fylkeskommunen jekket ned prisen på lokalet hos treverkstedet til 1300 kroner måneden, en leie husflidslaget kan klare.

Flyttesjau

Det er en del flere trapper opp til det nye lokalet, og husflidslaget starter flyttesjauen allerede onsdag neste uke. Grothe Hansen forteller at de må ha noe mer hjelp i form av muskelkraft for å få flyttet de tyngste tingene.

– Det blir en flyttekule med å få flyttet alt. Dess flere som er med og rydder, dess mindre gåing og bæring blir det på alle. Vi ser positivt på det, og vet at vi blir ferdig en gang, sier hun.

– Er det en oppfordring til eventuelle sterke personer som kunne tenkt seg å hjelpe til? – Ja, i såfall er de hjertelig velkomne, ler Hansen Grothe.

Hun håper de kommer fort i gang igjen i nye lokaler. Det er inntektene fra de ukentlige arbeidskveldene med kaffesalg og loddsalg, samt oppsparte midler, som går til husleie.

– Nye medlemmer er også velkomne, oppfordrer hun.