TERJE LISØDEGÅRD

Han er dømt til 60 dagers ubetinget fengsel, 8.400 kroner i bot, og forud mot å kjøre bil i Norge i fire år.

Mannen hevdet i retten at han først drakk vodka etter å ha veltet i ei busslomme på Lora, der hele vogntoget endte sidelengs.

Han erkjente uaktsomhet kjøring, etter at påtalemakten hadde solide vitner i form av andre trafikanter og video som tydeligvis viste at det var flaks at ikke vogntoget kolliderte med andre biler helt fra Lillehammer og nordover hele dalen. Sjåføren hevdet til sitt forsvar at han hadde sovet lite og at han kunne ha vært «unøyaktig» i sin kjøreatferd.

Promille på 1,59

Blodprøven av mannen fire timer etter utforkjøringen på Lora, viste 1,59. Ytterligere en blodprøve viste 1,43, altså hadde mannen synkende promille. Mannen motsatte seg å blåse i politiets promilletest-apparat på lensmannskontoret på Dombås, og måtte tas med til lege for blodprøver.

Retten tror ikke på mannens forklaring om at han først drakk etter utforkjøringen på Lora. Retten har da vektlagt vitnets utsagn, og det at mannen rømte fra ulykkesstedet. En vodka-flaske, der det var igjen en tredjedel av innholdet, lå igjen i bilen.

Tingretten er helt klar på at mannen kjørte i beruset tilstand, og at kjøringen var særlig uaktsom. Det er skjerpende for mannen at han var beruset og kjørte på en måte som kunne ha medført alvorlige ulykke med uskyldige involvert.

Det er ingen formildende omstendigheter for polakken, slår retten fast.