Freeskieren fra Ulekleiv tok sølv under big air X-games i Oslo i mars i år, der landslagvenninne Tiril Sjåstad Christiansen tok seieren.

Glad for invitasjonene

Alle medaljevinnerne fra forrige sesong får automatisk deltagelse. Johanne er invitert til både slopestyle og bigair i Aspen i slutten av januar, og det samme i Hafjell i mars. Hun er kjempeglad for invitasjonene.

– Det er helt ubeskrivelig! Jeg husker jeg satt og så på Tiril da hun vant i 2013, og jeg tenkte at veien dit var altfor lang. Å delta i X-Games både i Aspen og i Oslo var en utrolig gøy og stor opplevelse. Derfor er det kjempekult å kunne få mulighet til å gjøre det på nytt, sier Johanne.Hun er utrolig glad for at det skjer i Norge igjen, for hun synes det var spesielt å konkurrere foran familie og venner i Oslo i mars. Selv om hun har hatt et langt skadeavbrekk er hun nå på skiene igjen og satser offensivt.

– Siden jeg fikk to av to medaljer sist, er selvfølgelig målet å få fire av fire nå, sier hun.

Snowboarderen Marcus Kleveland fra Dombås er ikke invitert til X-Games i første omgang. Det er likevel stor sannsynlighet for at han vil få en plass både i Aspen og X-Games i Hafjell. For en uke siden vant syttenåringen sin første verdenscupseier i bigair i Milano.