Lørdag holdt Trolltun Gjestegård julemesse. Det var jevnt besøk, og mange fornøyde utstillere. Det ble solgt varer av ulikt slag. Det var selvsagt bakst og håndverk, men og antikviteter, pyntegjenstander og mye annet.

– Dette ble bestemt brått, jeg tok bare med meg noe fra butikken på Høvringen, forteller Tone Killi Sangro, som til daglig driver Høvringen Landhandleri og Kafé.

Jevn strøm av folk

Killi Sangro meldte om bra salg i løpet av dagen, og det gjorde også mange andre av utstillerne. Det var jevn strøm av folk fra starten.

– De aller første kom et kvarter før vi åpnet, forteller Unni Groven, som eier gjestegården sammen med samboer Ove Vadet.

Flere av utstillerne håpet at messen ville bli en ny tradisjon på Dombås. Det har vært arrangert mange julemesser på Dovre og i Lesja, men det er flere år siden det har vært på Dombås.

– Vi håper også det kan bli en tradisjon. Vi vil ta en oppsummering med utstillerne, og se hva vi kan gjøre senere, sier Groven.

Ideen for julemesse kom fra et eget ønske.

– Jeg har støtt syntes at julemesser er så koselig, og så pratet jeg om det med flere, som mente vi skulle ta sjansen, sier hun.

Med seg på laget for å få i stand arrangementet hadde hun også svigerinnen Anette Johansen, som sier hun også er en julemesse-entusiast.

– Koselig

Paula Brendstuen og Oddny Larsen fra Dovre Håndverkstuggu hadde stand sammen, og håper å kunne komme igjen også neste år.

– Det er koselig med julemesse, og det virker til å være et behov for det her, sier Larsen.