– Vi er opptatt av at Dovre skal være kjent for gode løyper, sier Dovre kommunes representant i løypelaget, Berit Fiksdahl.

Dovre løypelag består av representanter fra kommunen, idrettslag og næringsliv, og leder for løypelaget, Erland Løkken forteller at dagskostnaden på løypene ligger på cirka 8000 kroner for dagen.

Prioriteringer

Løypelaget må ha inntekter på 400 000 kroner årlig for å få til løyper. Halvparten av inntektene er tilskudd fra Dovre kommune, resten er bidrag fra næringsliv og private. Hovedvekten av løypenettet er på Dombås, men en del av midlene blir også brukt på løypene på Dovre og Skogsætrin.

Bjørn Killi har avtale med løypelaget om preparering av løypene på Dombås. Løypene blir prioritert i ulik grad, først i sesongen er det fra og med stadionområdet til Nordsetra som blir prioritert. Løypene fra Hondyrju til Villmannsbu og nettet i Grønbogen blir så prioritert når det er forhold til det.

– Det blir nå kjørt flest mulig av løypene med snøskuter for å få sole, forteller Fiksdahl.

Videre blir løypene gjennom Geitskardet til Grønsetrin og til Gardsenden og Nysetra prioritert når det er forhold til det.

Vil ha tilbakemeldinger

Skisesongen i fjor var nok ikke den beste værmessig, med blant annet lite nedbør.

– Jeg kan nok ta litt selvkritikk på at løypene kanskje ikke ble kjørt opp på rett tidspunkt, sier Killi.

Nå blir helgene prioritert, samt hyppigere kjøring i ferier. Men det kommer naturligvis an på været.

– Det er viktig at vi får tilbakemelding på løypene, sier Fiksdahl.

Hans Olav Arnekleiv, som representerer skigruppa i idrettslaget, forteller at det polske landslaget som har trent i tre uker på Dombås er strålende fornøyd med forholdene her.

– De har lag fire steder i Europa nå, og er ikke i tvil om at Dombås er det beste. De vurderer å komme hit med et ungdomslag neste år, forteller Arnekleiv.

Han etterlyser derimot bedre markedsføring av løypene utover kommunegrensene, noe Løkken sier seg enig i.

Deler av styret i Dovre løypelag. F.v.: Erland Løkken, Hans Olav Arnekleiv, Bjørn Killi og Berit Fiksdahl.