Dovreordføreren sammen med flere lokalpolitikere setter Nasjonal Transportplan på dagsorden mandag 20. mars. Da kommer partifelle i Senterpartiet, Janne Sjelmo Nordås, som sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

– Vi skal ha møte på dagen, og avslutter med et åpent møte på kvelden. Det er kommer folk fra nord og vest, Oppdal og Møre og Romsdal, sier Faster-aune.

Lekkasjer

Regjeringspartiene, KrF og Venstre er enige om hovedlinjene i Nasjonal Transportplan (NTP). Tidligere denne måneden gjorde de kjent at planen skal komme før påske. Etter dette har det vært flere lekkasjer. Fasteraune tror ikke Sjelmo Nordås fra opposisjon på Stortinget vil komme med en gladnyhet når hun gjester Dombås.

– Det blir jernbanen som blir i fokus denne dagen, sier ordføreren.

Han håper det kanskje har kommet flere lekkasjer før møtet.

– Jeg håper uansett på en bred debatt på det åpne møtet om kvelden. Et annet tema er bredbåndsutbygging, sier Fasteraune.

Engasjement langs Dovrebanen

Tidligere har Vigga omtalt engasjementet til Jernbaneforum for Dovrebanen og Raumabanen. Politikere i Oppdal og i Trøndelag har engasjert seg for å sette investeringer på Dovrebanen til nesten 900 millioner kroner på dagsorden.

Intercity - men når

Fasteraune mener Intercity til Lillehammer er svært viktig for hele regionen.

TV2 meldte tidligere denne måneden at de fire borgerlige partiene vil starte arbeidet med en ny Oslotunnel til 15 milliarder kroner, som skal stå ferdig i 2032.

Partiene vil bygge ut hele Intercity-triangelet til Lillehammer, Halden og Skien for 52 milliarder kroner, men i følge jernbanedirektør Elisabeth Enger blir Oslo-tunnelen prioritert først.

Janne Sjelmo Nordås (Sp). Foto: Stortinget