Snøsikre Bjorli har fått vel 30 centimeter med nysnø tirsdag.

– Dette berger påskeføret, forteller løypekjører Petter Skotte, som var oppe tidlig tirsdag morgen for å legge nye skispor.

Det var greit med snø på Bjorli før snøfallet, men med minusgrader natt til tirsdag og snøfall ble det friske løyper til påskehelga. Skotte forteller at sør-siden rundt Rånåkollen og Brøstdalen er tråkket, og han holder på i Morken-løypa når Vigga prater med han like før klokken 13.00.

– Jeg må nok kjøre over igjen, for det kom noe snø etter jeg startet i dag tidlig, forteller Skotte.

Bjorli Lesja Løypelag har oppdatert info på løyper.net.

Hovedtraseen tirsdag

Også Dombås og Dovrefjell fikk snø til tirsdag. Det er meldt nedbør i Lesja og Dovre onsdag og torsdag, og kuldegrader om nettene fremover.

Fra Dombås og innover Dovrefjell er det nypreparerte spor fra stadion og inn til Furuhaugli. Løypekjører Bjørn Killi tråkker seg frem i Liadroget når Vigga ringer.

– Det blir fullt mulig å gå på ski i påska, men jeg regner med en må frem med klisteret, sier Killi.

Onsdag skal han tråkke løypenettet til Villmannsbu og omegn. Her har han en ny tråkkemaskin, som ikke har montert GPS på ennå, og ikke kan følges på Skisporet. Den gamle tråkkemaskinen som har GPS skal selges. Mildvær har gjrot det vanskelig å tråkke løyper, men kuldegradene og nysnøen hjelper på før påskehelga.

Det blir nypreparerte løyper også i Bergsgrende og på Skogsetrene-Høvringen.

Også skiheisene på Dombås og Bjorli nyter godt av snøfallet.

Med litt nysnø ble det vinterstemning igjen, opplyser Dombås Skiheiser. Foto: Dombås Skiheiser/Ove Vadet