Heder for god melkekvalitet

Tre bønder i Lesja og Dovre har fått Sølvtina for å ha levert topp melkekvalitet i 15 år.

Sølvtine: Marit Hole Tynnøl og Svein Tynnøl fra Lesja.  Foto: Tine

Anja Nymo og Stein Tordhol.  

Jan-Åge Olsen-Bye fra Dombås.  Foto: Tine

Nyheter

Den ekte Sølvtina er Tines høyeste utmerkelse for topp melkekvalitet. I Lesja var det Marit Hole Tynnøl og sønnen Svein Tynnøl, og Anja Nymo og Stein Tordhol som fikk utmerkelsen. I Dovre var det Jan-Åge Olsen-Bye.

Tildelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm i forkant av Tines årsmøte denne uken.

Ikke en eneste glipp

Hver dag måler Tine kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka kategoriseres som «elitemelk». Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, hedres med Sølvtina.

Tines styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Hanne Refsholt stod for utdelingen av Sølvtina. For å få kvalitetsmerket Elitemelk, må det til vel 5 500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv.

– Sølvtina er et symbol på det langsiktige og møysommelige arbeidet bønder har lagt ned over mange år. Mottakerne har utført et imponerende godt arbeid med vekt på kvalitet og grundighet over lang tid, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i Tine i en pressemelding.

Høy andel elitemelk

Styreleder Trond Reierstad er stolt over den dyktighet og grundighet mottakerne av Sølvtina representerer. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.

– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste 15 årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad i en pressemelding.

93 bønder over hele landet mottar Sølvtina i år.