Levande Lesja må også ha levande kontorlokaler. Fra venstre; Solveig Brøste Sletta i Nordveggen AS, designelev Victoria N. Voldengen, rådmann Willy Sægrov og ordfører Mariann Skotte.

Levande Lesja må også ha levande kontorlokaler. Fra venstre; Solveig Brøste Sletta i Nordveggen AS, designelev Victoria N. Voldengen, rådmann Willy Sægrov og ordfører Mariann Skotte.

Kreative lokaler på Lesja

- En vinn-vinn situasjon

Lesja kommune trengte hjelp med interiøret, Victoria Nedregård Voldengen trengte praksis i skolearbeidet. Disse to sammen har ført til at de nye næringslokalene på kommunehuset har fått et sprekt løft.

Mandag var det offisiell åpning av lokalene. Det er nå tatt i bruk av Solveig x 2. Solveig Græsli, som arbeider med turguiden i Lesja, og Solveig Brøste Sletta, som er innleid næringskonsulent fra Nordveggen AS. Det er også plass til gjestekontor, gründere som trenger kontorplass en periode og andre.

Kreativt klima

Det er en fornøyd rådmann som kan se at ett av hans kommunale hjertebarn våkner til liv. Oppussingen av de gamle blomsterbutikklokalene har en delt begrunnelse. Det er knapt med kontorplasser på kommunehuset, og rådmann Sægrov ønsket å skape et nytt og kreativt miljø.

- Dette skal være et sted der det skal være klima for å komme med ideer og tanker, og se på utviklingsmuligheter på en fordomsfri måte, sier Sægrov.

Han ønsket seg et sted der flere miljøer kan møtes, slik at fellesskapet kan gi effekt.

- Vi er nødt til å tørre å si at vi ikke er flinke til å tenke kreativt i kommunen, mener han.

Inngangen er bevisst gjennom ekspedisjonen på kommunehuset, for å knytte tilhørigheten mot kommunen. Det skal være åpne dører, alle som ønsker en prat er velkomne innom.

Målrettet ungdom

Kreative tanker trenger også kreative ideer. Her kommer Victoria inn i bildet. Hun går første året på design og handverkslinja på Gjøvik videregående skole. Mor Vigdis Nedregård, som arbeider i administrasjonen i Lesja kommune, kom med spørsmålet om ikke datteren kunne få bruke lokalene i et skoleprosjekt. Sægrov tente på ideen, og nå er freshe lokaler en realitet. Rådmannen er så fornøyd at han ønsker å gi 16-åringen sommerjobb, med å gi kommunestyresalen et sårt tiltrengt ansiktsløft. Dette skal behandles av kommunestyret så snart som råd. Eleven har allerede begynt å tenke på hvordan dette kan løses.

- Jeg ønsker at kommunestyresalen blir et rom som alle kan bruke, sier ordfører Mariann Skotte.

Viktig prosjekt

Som eneste elev i sin klasse har hun fått designprosjektet sitt realisert. Planene er klare, hun satser mot høyrere utdanning innen både interiørarkitektur og arkitektur. Hun har et ønske om å hente inn erfaring fra utlandet både gjennom arbeid og utdanning.

- Jeg vil skape noe nytt og noe eget, sier hun målrettet.

Hun sier prosjektet på Lesja har vært lærerikt, og er et stort pluss. Hun har brukt grønn, som er en beroligende farge, og forsøkt å få til en frisk profil. Dette har hun lykkes godt med, i følge de andre rundt møte bordet.

Å prøve er viktig

Sægrov mener næringssatsingen kaster av seg allerede. Flere enn tidligere har søkt om næringstilskudd, Sægrov mener det er på grunn av at potten har økt. Han er glad for at mange vil satse.

- Det er ikke farlig å ikke lykkes. Det er farlig å ikke prøve, mener han.

Plass til flere

Brøste Sletta håper å få selskap av prosjektledere som må i arbeid hvis Lesja får tilslag på prosjektmidler det er søkt om. Ordføreren og rådmannen håper at både kommunen og bedrifter blir flinkere til å ta inn sommervikarer under utdanning. Dette både for å gi relevant erfaring, men også knytte kontakter opp mot dem som er borte fra bygda.

- Det kan gi dem god erfaring, og en lyst til å komme tilbake til bygda, sier de.

Mer å lese på Vigga:
 
Victoria fikk æren av å klippe snora. Blomsterveggen bak er også hennes verk.

Victoria fikk æren av å klippe snora. Blomsterveggen bak er også hennes verk.

Leses nå:
 

Nyåpning på Dombås

Opplevelser til lands og til vanns.

Fredag åpnet Dovrefjell Adventures på Dombås.

Nei fra forvaltningsstyret

Godkjente ikke nytt vald

Grunneiere på Lesjaskog vil danne eget grunneierlag. Det sa forvaltningsstyret nei til.

Dovre på topp

Dovre er vinneren av Kommunebarometeret 2017. Lesja er på 14 plass av landets 427 kommuner.

Fortsatt stort behov for investeringer

Kristian Flagestad jobber med en søknad om tilskudd til Innovasjon Norge som han håper vil bli godkjent. Da går byggestarten på tilbygg til fjøset neste år.

«Landslaget» mot Dombås Old Boys

Scoret mot Grodås

Dombås Old Boys tapte riktignok 1-4 mot «landslaget», men Jan Inge Haugen kan likevel skryte av å ha scoret mål med Frode Grodås som keeper.

Vil utvikle perlen i sentrum

Sjogg Event vil finne ut om det er mulig å utvikle det de mener er «perlen» i Dombås sentrum - Dombåshaugen.

Redaktørskifte

Fra og med torsdag denne uken tar Astrid Kvam Helset over redaktørrollen i Vigga.

Sondre og Tanya

Øverst på verdensrankingen

Etter å ha vunnet World Master i Sveits ligger nå danseparet Sondre Olsen-Bye og Tanya Georgiievska øverst på rankingen i Boogie Woogie.

Hektisk ryddesesong

Nå skal vegene fjernes i skytefeltet.

Eiendom skifter eier

Se eiendomsoverdragelser for den siste måneden på vårt interaktive kart.

Neste uke kommer Grodås, Halle, Sundby og flere

Byr opp til stjerneduell

Det er noe uklart om det er tidligere landslagsspillere eller lokale Old boys-spillere som regnes som stjerner, men Old boys lover en real showkamp den 15. juni.

Nyetablert selskap

Tilbyr opplevelser til lands og til vanns

Ole Johan Steinvik satser nå sammen med Jo og Andreas Holum i et nytt aktivitetsselskap.

Mål oppnådd:

Eliteokse fra Lora

Mange års arbeid har endelig gitt resultater for Ole Bjørner Flittie. Onsdag fikk han kåret sin første NRF eliteokse.