Uutnyttet område: Magne Brauten (t.v.), Trond Rognstad og resten av initiativtagerne mener det er en forutsetning for en årlig festival at området er sentrumsnært. De ønsker også at området på Dombåshaugen skal kunne brukes til ulike formål hele året.

Uutnyttet område: Magne Brauten (t.v.), Trond Rognstad og resten av initiativtagerne mener det er en forutsetning for en årlig festival at området er sentrumsnært. De ønsker også at området på Dombåshaugen skal kunne brukes til ulike formål hele året.

Vil utvikle perlen i sentrum

Sjogg Event vil finne ut om det er mulig å utvikle det de mener er «perlen» i Dombås sentrum - Dombåshaugen.

Seks personer står bak Sjogg Event; Magne Brauten, Trond Rognstad, Jan Inge Haugen, Mattis Sørum, Anders Olsen og Audun Groven.

Gjennom den ideelle organisasjonen ønsker de å finne ut om det er mulig å legge til rette på Dombåshaugen – både for en årlig festival og for et bredt spekter av aktiviteter resten av året.

Forprosjekt

Frøet ble sådd i det felles kontorlandskapet i Dombås næringshage. Det er flust med festivaler rundt omkring – men hvorfor ikke på Dombås? Dette var høsten 2015. De involverte er opptatt av å gjøre ting i riktig rekkefølge, og har holdt kortene tett til brystet.

Forrige tirsdag informerte Magne Brauten og Trond Rognstad om planene til plan- næring- og utviklingsstyret i Dovre kommune.

Brauten presiserer at de ikke vet om de får til planene i praksis ennå.

– Dette er et forprosjekt. Vi vil gjøre et så grundig forarbeid som mulig, for å se om det er en mulighet for å få det til, sier Rognstad.

Ikke anlegg - kun terrenginngrep

Sjogg Event vil ikke bygge noe på Dombåshaugen, men gjøre terrenginngrep slik at en festivalarena lett kan etableres ved behov. Den gamle håndball- banen senkes 1 til 1,5 meter, og massen flyttes for å bygge opp et sceneområde.

Det skal legges til rette for å få inn- og utganger, og plass til servering og sanitær. Fra før er det et naturlig amfi, som gjør området unikt for et konsertområde. Området vil utgjøre cirka ti mål samlet.

– Grunnen til at vi har Dombåshaugen som hjertebarn er at vi vil det skal bli fint, folk skal trives, og folk skal komme tilbake, sa Rognstad til PNU-medlemmene.

Årlig festival

Initiativtagerne ønsker å sette i gang en årlig festival, men anlegget skal kunne brukes hele året til ulike ting. De har grunneiere med på laget, og skolen er svært positiv til et anlegg som kanskje kan nyttes til for eksempel skøyte- og akebane om vinteren.

Den årlige festivalen er det organisasjonen som ønsker å sette i gang. En foreløpig plan er den andre helga i august 2020, men muligens i 2019. Den vare to til tre dager, og inneholde musikk, aktiviteter og opplevelser. Målet er 2-4000 publikummere. Men detaljene er på ingen måte satt, og denne uken starter arbeidet med å utarbeide en strategi som blir mandatet for arbeidet videre. Det skal inn en del nøkkel- personer i det videre arbeidet.

– Festivalen vil bli non-profit for vår del, men skal gi inntekter til lag og foreninger her. Og spin-off til lokalt næringsliv, sa Brauten tirsdag.

De legger vekt på samarbeid med både lag, foreninger og lokalt næringsliv.

Dispensasjon

PNU-styret var svært positive til planene, men stilte spørsmål ved blant annet finansiering. Brauten forklarte at de ikke har to streker under svaret der, men at de har tanker.

– Vi har ikke tenkt å komme til kommunen for sponsing, sa han.

Kommuneplanlegger Bernhard Svendsgard forklarte at inn- grepene ikke ville være store, og være innenfor det området er regulert som i kommune- planen.

– Vi har et mål om at dispensasjonssøknaden skal til offentlig ettersyn i løpet av sommeren, sa Svendsgard.

Han fikk «gi gass» fra PNU- styret til å fortsette med plan- arbeidet.

Mer å lese på Vigga:
 
Gjengrodd: Scenen er mange tiår gammel, håndballbanen ble skatebane. Området på Dombåshaugen er nedgrodd og anleggene forfalne.

Gjengrodd: Scenen er mange tiår gammel, håndballbanen ble skatebane. Området på Dombåshaugen er nedgrodd og anleggene forfalne.

Leses nå:
 

Lina Asora (18) fra Lesja tok fallskjermkurs i all hemmelighet

Faren hennes var en av de som grunnla Lesja Fallskjermklubb, og som yngst i søskenflokken ville hun overraske alle med at hun også skulle ta fallskjermlappen. Dermed reiste hun til Tønsberg for å ta den.

Tips fra brannvesenet:

– Det viktigste er å bruke de såkalte 30 sekundene

Brannsjef i Lesja og Dovre, Åge Tøndevoldshagen forteller at elektriske duppedingser er en stor synder, ifølge nasjonale statistikker.

Dovre kommune er anmeldt:

Personnummer på avveie

Personnummer, navn og adresser til 2200 personer. Alt dette lå tilgjengelig på Dovre kommunes hjemmesider.

Tradisjonell sæterkultur

Ta turen innom Talleraassætra, enten nå under Grimsdalsdagene eller på tre dagers sæterkurs.

Seier til Ulekleiv

Øystein Ulekleiv vant Malmvegen Minneløp

Kalvedans på Bygdatunet

Se billedserien fra årets kalvemønstring.

Klare for TV-kamp

Følg Lesja / Dombås G16 på TV i dag klokka 10:30.

Duket for Grimsdalsdager

Det beste av sæterkultur, mat, sang og musikk. Det er bare å glede seg til Grimsdalsdagene kommende helg.

Flere dovringer til finale i Førde

Landskytterstevnet i Førde er i gang, og flere lokale skyttere gjør det godt.

Lokalpolitisk seier

Etter ti år er endelig regionalplanen for Dovrefjellområdet en realitet, og i Lesja er lettelsen stor.

Fotballfesten er igang

Storseier til Lesja G14 i åpningskampen.

Carwalks til Lesja

Fem carwalks-poster er nå på plass i Lesja, til glede og nytte for både turister og lokalt næringsliv.

881 uten strøm

Et kraftig tordenvær rammet Lesja i går kveld. En av dem som kjente været nært hold var Harald Pedersen på Lyftingsmobanen.