– Nå har vi i to løypemaskiner. Det gjør oss sterkere gjennom vinteren for å holde løypenettet åpent. Spesielt da med mye snøfall, sier styrets leder Hallbjørn Langstein.

En til hver side av veien

Den nye løypemaskinen skal holde seg på nordøst-siden av E136, på den siden av dalen hvor det er flest hytter.

– Da slipper vi å krysse hovedveien med maskinen og i tillegg så er det ikke så sårbart om den ene maskinen får en uforutsett stopp, forklarer Langstein.

Til tider vil oppdragshaver og sjåfør Petter Skotte ha med seg to sjåfører til tråkking av løypenettet. Han vil være i den ene og de andre to vil dele på den andre.

– Jeg skal ha med meg Bjørn Slettum og Stian Lotten til å tråkke løyper i vinter, sier Skotte.

Lettere å komme til

Langstein forklarer at der det er flest hytter kan det være vanskelig å komme til enkelte steder. Her kommer den nye maskinen godt med.

– Dette en god og snerten maskin. Den er 30 centimeter smalere enn den andre maskinen vi bruker. Nå vil det gå raskere å tråkke opp løypenettet, sier han.

Det har vært et tema i flere år at Bjorli Lesja Løypelag kun har hatt én tråkkemaskin.

– Når det er mye snøfall kan det gå opptil flere dager før løypene blir tråkket. Hyttefolket er en stor del av brukerne av løypene på lørdag og søndag, og de synes det er synd at vi ikke klarer å ha nypreparerte løyper disse dagene.

Stikkløyper

I tillegg vil løypelaget nå utvide med stikkløyper fra Bøvra til Bjorligard for at det skal bli enda bedre tilkomst for folk på de ulike løypene.

– Meningen med det er å kunne gå til skiløypene og ikke kjøre, sier Langstein.

Støtte

Økonomien i løypelaget er ei tredeling. Det er bidrag fra hytteiere, fastboende og god støtte fra kommunen. I tillegg er næringslivet med og støtter.

– Fremover skal vi jobbe med å få enda flere bidragsytere, sier Langstein.