Danseteamet har rundt 50 aktive medlemmer, og de fleste av disse viste fram talentet sitt på scenen denne kvelden, til stor begeistring fra salen.

Stor danseglede

Etter en høytidelig innmarsj med innlagte «moves», var det tre- og fireåringene som fikk åpne kveldens show. Alle imponerte stort, selv om noen var litt satt ut av tilskuermengden, mens andre forsikret seg om at mamma, pappa, søsken, familie og venner fulgte med. Fem- til syvåringene fulgte opp, med blant annet illustrerende dans til «It’s a hard knock life» fra musikalen Annie.

Etter dette var det åtte- til tolvårs gruppa, som også ga alt i sin fremføring, før det ble noen nummer med blandede aldersgrupper, samt av de eldre danserne. Jentene som tok gull i NM tidligere i høst, avsluttet oppvisningen med dansen som sikret dem seieren, til stor jubel fra de fremmøtte.

Kveldens konferansier, Hildegunn Bergdomås, rettet en spesiell takk til alle instruktørene, før hun gikk av scenen.

Engasjerte instruktører

De yngste danserne ble stødig ledet gjennom showet av sine instruktører, Angelika Kolakowska, Susanne Lia, Sigrid Stende Simonsen og Ingvild Andgard, mens Marie Olsen-Bye styrte musikken. Jentene var godt fornøyde med innsatsen til sine elever, som de har danseøving med en kveld i uken. Øynene glitrer når de får spørsmål om hvordan det er å jobbe med de yngre danserne.

- Det er artig å jobbe med barn, for de er så morsomme og kreative, forteller Sigrid.

- Og så viser de en utrolig danseglede, supplerer Susanne.

Instruktørene forteller at de legger opp treningskveldene på en litt annen måte enn man ville ha gjort med eldre dansere.

- Det er veldig mye lek involvert, og så setter vi trinn til leken. Det er viktig at de synes det er gøy, forklarer Angelika og de andre jentene nikker.

- De klarer heller ikke holde fokus så lenge av gangen, så da må vi passe på å finne på noe nytt, sier Ingvild.

Og jentene har ingen planer om å gi seg som instruktører, før de eventuelt flytter fra bygda på grunn av skolegang.

- Men da står yngre dansere klare til å ta over, lover de blide jentene.

Spente dansere: Noen ble nok litt overrasket over mengden tilskuere som ventet, men alle gjorde en flott innsats. Her under inngangsparaden. Foto: Monica Hjelle
Små og kule: Tre- og fireåringene hadde lært seg de riktige ”movesene”. Foto: Monica Hjelle
Full kontroll: De minste danserne hadde øvd like hardt som alle andre, og viste seg frem med flere flotte numre. Foto: Monica Hjelle
Stor danseglede: Det var masse danseglede å se på scenen denne kvelden. Foto: Monica Hjelle
Dans er for alle: En aldersblandet gruppe viser hva de er gode for. Foto: Monica Hjelle
Erfarne dansere: Lesja-Dovre danseteam har flere erfarne dansere. Her ser vi Marie Olsen-Bye (t.v.) og Ingvild Andgard i aksjon. Foto: Monica Hjelle
Finalenummer: Gullvinnerne Kaja Dalum Bakkhaug, Kristine Tøndel Rundtom, Eivor Rusten Bergdomås og Inga Selsjord viste dansen de vant Norgesmesterskapet med. Sistemann, Solveig Svensli, var dessverre syk denne kvelden. Foto: Monica Hjelle