Nominasjonen kom fra Anne Slettum. Hun har fått oppleve Eldres Senter på Lesjaskog som pårørende, og har lagt merke til hvor godt det er å være der.

I nominasjonen skrev hun følgende:

”Jeg håper at de ansatte på Eldres Senter på Lesjaskog kan få en oppmerksomhet. De tar vare på både dem som bor der og andre som er jevnlig på besøk på en fantastisk måte! De møter de eldre med respekt og varme, og ser hva den enkelte trenger av tilrettelegging, omsorg og oppmerksomhet. De viser fleksibilitet og gjør gjerne det lille ekstra når det trengs.”

– Dere viser en raushet og respekt for enkeltpersonene. Jeg vet jeg har mange med meg på denne hilsenen, sier Anne.

Hun sier familie og pårørende også blir møtt med smil og tålmodighet, og mener det også er viktig for at opplevelsen er god.

"Slik er vi her"

Akkurat denne dagen er det Ragnhild Bakken, Mona Giljarhus og Gro Irene Mølmen som er på jobb, i tillegg til aktivitør Aase-Marit Jøndal Bakken. Totalt er de 11 ansatte, flere av dem har jobbet der siden slutten av 90-tallet. Ragnhild er en av de ferskeste.

- Jeg kjente med en gang jeg kom hit at her trives både de ansatte og de eldre. Jeg ønska meg fast stilling her lenge, og ble glad når det endelig ble slik, sier hun.

Nye ansatte kommer fort inn i den rette ”Eldres-stemingen”. Gro forteller at de er klare på at det er på denne måten de vil ha det.

- Vi jobber på forskjellig måte, men med samme mål, sier hun.

Hun sier de gjør mye de ikke er nødt til å gjøre, men mener det er viktig i jobben.

- Jeg kunne ikke vært her uten å kunne gjøre det. Jeg klarer ikke å sette ord på hva en slik hilsen betyr for oss, sier hun.

Eldre i fokus

En del av grunntankegangen er hvordan de selv vil ha det når de blir gamle, og Mona sier at å yte det lille ekstra gjør at hun går hjem med en god følelse.

- Vi må huske at vi er her for dem som bor her. Det er ikke de som er her for at vi skal ha en jobb, sier Aase-Marit.

I dag er det 11 personer som har Eldres Senter som sitt hjem.

- De er alle tiders, alle sammen. Vi kunne ikke hatt det bedre, sier Kristine Bjorli.

Humor er viktig i hverdagen, ansatte og beboere spøker mye med hverandre.

- Ja, det er ålreite alle sammen. Utenom hun der da, spøker Rolf Rønning, og geiper til Aase-Marit – til stor latter fra de andre rundt bordet.