Lesjingen Per Lennart Gulliksen er den eneste i Lesja og Dovre kommuner med personlig bilskilt skal vi tro Statens vegvesen. Og som snøscooter-entusiast falt skiltet naturlig nok på «LYNX». Det er en snøscooter-type som blir produsert i Finland av det kanadiske firmaet Bombardier.

– Jeg mener det har kommet noen andre personlige bilskilter, men jeg bryr meg ikke om at jeg kanskje er den eneste, sier Gulliksen i telefon til Vigga fra Oslo.

Stor variasjon

Egentlig var det meningen at han skulle ha Gullik som personlig bilskilt, men har var litt for sent ut med det.

– Da la jeg meg i tenkeboksen, og det ble «LYNX». Det er et bra scootermerke, óg, forteller han.

Bilen som har fått det personlige bilskiltet er en Jeep Grand Cherokee, 1999-modell.

– I grunn var det et lett valg. Jeg syntes det ville vært litt dumt å ha «Per» eller «Lennart» på skiltet, forklarer han.

Men en ting var han sikker på; hvis personlige bilskilt kom til Norge var det noe han måtte ha. Skiltene fikk han satt på Jeepen 11. november.

Serverne krasjet

Da Statens vegvesen åpnet opp for dette i sommer, var pågangen i starten så stor at serverne krasjet. Flere tusen søknader tikket inn og ble registrert i systemet. Siden tilbudet ble lansert i juni, har Statens vegvesen mottatt 18 440 søknader om personlige bilskilt.

Personlige bilskilt er også noe som har fått kjenne på hard kritikk i media etter det ble innført i Norge. Og for Gulliksen var det intet unntak.

– Faren til en kamerat av meg sa det var noe «jævlig tull», forteller han.

En parkert «LYNX»

Gulliksen er lastebilsjåfør, og farter Norge på langs og tvers, derfor står «LYNX» parkert de fleste dagene når han er på jobb. Men av og til får sønnen bruke den til universitet i Lillehammer eller kona bruke den i Lesja.

Personlige bilskilt koster 9 000 kroner og man har rettigheten til det i 10 år.