Jakob Sagsletten er lærer ved Dovre Skole, og kontaktlærer for 6.-klasse på skolen. Han har benytter mye av fritiden sin på å arrangere LAN for mellomtrinnene, noe som han gjør frivillig og på eget ansvar, men først og fremst for barna.

- Jeg vet at det er mange som spiller, men mangler en arena, forteller han.

Målet hans er derfor å skape en arena hvor unge kan møtes og spille sammen med hverandre, og bygge et godt miljø.

Lærer på Dovre skule, Jakob Sagsletten, var ansvarlig for arrangementet

For de som ikke vet så er LAN et begrep fra datamaskinterminologien, og en forkortelse av «Local Area Network», eller lokalnett på norsk. I denne sammenheng brukes det om et arrangement hvor flere personer møtes i et felles lokale for å spille dataspill sammen gjennom internett.

Sagsletten forteller at han selv har drevet med dataspill fra da han var liten, og er fornøyd med å kunne spre gleden videre til elevene. I tillegg er det en god måte for lærer og elever til å bli kjent utenfor klasserommet, mener han.

De som deltok mente LAN er en god måte å møtes på for å spille sammen

Ikke bare lek og moroPå LAN-treffet fredag kveld, og natt til lørdag, var det lagt opp til konkurranse, men også spilling på egenhånd for den som måtte ønske det. Sagsletten hadde selv med egen datamaskin som ble brukt til konkurranse, og var koblet opp til storskjerm. Elevene sto fritt til å ta med eget utstyr, men det var ikke lov med spill med mer enn 12-års aldersgrense.

I konkurranse-sammenheng var det spillet «Rocket League» som sto i fokus, hvor spillerne spilte mot hverandre 1 mot 1. Spillet kombinerer bilkjøring med fotball. Hensikten er som i fotball, hvor det er om og gjort å score mål, men spilleren kontrollerer en bil. Spillet har gjort det stort innen E-sport (profesjonell konkurranse innen videospill), der hovedpremien i fjorårets verdensmesterskap lå på hele 500 000 dollar, eller i underkant av 3,9 millioner kroner, kunne Sagsletten fortelle.

Også blant elevene som deltok på LAN vises det interesse om å satse på spilling. Torfinn Korban Tofte har lagt mange timer bak spillet DOTA 2, hvor han har et ønske om å bli proff. Spillet går ut på at to lag kjemper om å ødelegge hverandres base. Torfinn har fulgt med på turneringer på TV, men spiller også en del selv.

- Det blir ofte 2 til 3 timer om dagen, men jeg ser på mye av det som øving, forteller han.

Marika Tecmer var eneste jenta på arrangementet

Tidligere suksessI fjor høst ble samme arrangement holdt med samme hensikt, noe som ble svært godt tatt imot. Sagsletten følte derfor at han ikke hadde noe annet valg enn å gjenta suksessen fra tidligere, til stor glede for de yngre.

- Det er ikke tvil om at dette har vært den store snakkisen de siste dagene, forteller han.

Forrige gang ble holdt like før høstferien, og denne gangen like før påskeferien. Et bevisst valg av Sagsletten, for at ungene skulle få tid til å komme seg igjen etter et døgn med spilling.

For de som var til stede var det høy interesse og god stemning. Og flere mente det var gøy å kunne møtes for å spille sammen.

Første gangen var arrangementet gratis, men denne gangen måtte de som ønsket å delta betale 50 kroner for inngang. Dette var med på å finansiere felles mat og premier til vinnerne av turneringene. I tillegg var også noen foreldre med på å gi økonomisk støtte, som bidro med blant annet snacks. Sagsletten har også mottatt gode tilbakemeldinger fra foreldre, som er positive til arrangementet.

For Sander Leren var det det svært populære spillet «Fortnite» som gjaldt