Skolens Sangdag er en "nasjonal sangdugnad" for elevene på barnetrinnet. Til sammen var over 380 skoler med i en landsdekkende digital allsang-konsert. Med omtrent 94.000 elever totalt tilsvarte de til sammen verdens største kor.

Lokal innsatsLesja Skole stilte mannssterke med alle elevene fra 1. - 6. klasse, som hadde samlet seg i kulturhuset. Sangene i reportoaret var allerede øvd på av elevene, som dekket alt fra gamle viser til nyere pop-musikk.

- Det ble sagt for noen år siden at sangen er på vei ut, forteller Arne Bakken. Og det er det Skolens Sangdag forsøker å motbevise.

- Det viktigste er å ha det artig, fortsetter Snefrid Ødegård.

Ble sendt digitaltDet hele ble ledet fra Oslo Konserthus, hvor Oslo-Filharmonien stilte instrumenter, eget kor, og dirigent. Showet ble ledet av programleder Stian Barsnes-Simonsen, som ble filmet og direktesendt til alle skoler som deltok.

Snefrid Ødegård var ansvarlig for arrangementet ved Lesja Skole, med god hjelp fra Arne Bakken som sto for det tekniske. Det ble både sang og dans, og elevene lot seg rive med. Siden konserten ble direktesendt via internett, tok det ikke lang tid før koret på Lesja opplevde teknisk feil. Men de fulgte det gamle ordtaket "the show must go on", og fortsatte ved å synge på egenhånd til direktesendingen kom tilbake.

- Det blir fort litt uro. Vi burde kanskje hatt en plan B, men de klarte seg fint, forteller Ødegård.

Arne Bakken satt bak spaker, og var med å styre koret.
Mange lot seg rive med av musikken.